© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir Zabıta’dan gıda denetimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerini sürdürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi Zabıtası ekipleriyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerine devam ediyor. Son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığının taklit veya tağşiş yapılan gıda ve firmalarla ilgili kamuoyuna bildirmesiyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla Büyükşehir Zabıta denetimlerini artırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri özellikle denetimlerde restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerine yoğunlaştı. Vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önüne alan ekipler restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini tek tek kontrol ederek faturaları ile karşılaştırıyor. Denetimlerde uygun olmayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak cezai işlem uygulanıyor.

 

İlginizi Çekebilir

Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.

TÜM HABERLER