Büyükşehir'den Alparslan Türkeş'e vefa
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, Albayrak Meydanı'ndan Üçler Bulvarı'na bağlanan güzergaha, Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in adını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yazılı önerisiyle Meclis gündemine gelen önerge oybirliği ile kabul edildi.
Büyükşehir’den Alparslan Türkeş’e vefa
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Albayrak Meydanı’ndan Üçler Bulvarı’na bağlanan güzergaha, Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden MHP'nin kurucusu ve ilk genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in adını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yazılı önerisiyle Meclis gündemine gelen önerge oybirliği ile kabul edildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısı'nın ikinci birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın önergesiyle gündemin 33. maddesinde yer alan Albayrak Meydanı'ndan başlayıp Üçler Bulvarı’na bağlanan yola Alparslan Türkeş Bulvarı isminin verilmesi önergesi görüşüldü. Önergenin okunmasının ardından Başkan Osman Zolan, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) kurucusu ve ilk genel başkanı, Başbakan Yardımcısı merhum Alparslan Türkeş’e Allah'tan rahmet dileyerek, yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.
Adı Denizli'de yaşayacak
Merhum Türkeş'in ömrünü vatanına ve milletine adadığını anlatan Başkan Osman Zolan, “1969 yılından vefatına kadar MHP'nin Genel Başkanlığını ve liderliğini yapan Alparslan Türkeş büyüğümüzün ismini söz konusu bulvarımıza vermeyi önermiştik. Komisyonumuz kararını verdi, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. Böylesine önemli hizmetleri gerçekleştiren bir devlet büyüğünün adını Denizli'de yaşatmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Vatandaşlarımız bu bulvarda Alparslan Türkeş Beyefendinin ismini gördükçe davası ile hedeflerini hatırlayacak ve bunları yaşatmaya da devam edecektir” dedi.
Karar ayakta alkışlandı
Konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge oybirliği ile kabul edildi. Başkan Osman Zolan, tüm meclis üyelerine hassasiyetten dolayı teşekkür ederken, meclisi takip eden vatandaşlar ise alınan kararı uzun süre ayakta alkışlayarak, "Başbuğ Türkeş" sloganları attı.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.