Büyükşehir’den çiftçilere arpa alım desteği
ACIPAYAMBu proje ile hem tarım hem de hayvancılık kazanacak Denizli Büyükşehir Belediyesi, en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine vereceği arpa flake yem desteği kapsamında çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Yem üretimine uygun arpasını satmak isteyen çiftçilerin 03-15 Eylül tarihleri arasında www.denizli.bel.tr adresinden online başvuru yapması gerekiyor.
Denizli’de en fazla 5 büyükbaş hayvana sahip aile işletmelerine arpa flake yem desteği verecek Denizli Büyükşehir Belediyesi çiftçinin elinde kalan arpa için alıma çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçük aile işletmelerine yönelik hayata geçireceği proje ile hem çiftçiler hem de hayvan yetiştiricileri kazanacak.Denizli Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında çiftçinin elinde kalan arpayı satın almak için online başvuru almaya başladı. Flake yem üretimine uygun arpa satın almak için başvurular www.denizli.bel.tr adresinden online yapılacak.Başvuruların 03-15 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanırken, arpa kilogramının 7,85-TL olarak belirlendiği duyuruldu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin satın alacağı arpa ödemesini 5 gün içerisinde yapacağını ifade ederken, flake üretiminde kullanılacak arpa tohumlarının sarı renkte olması gerektiği işaret edildi.
Alım şartları
Arpa tohumlarında kızışmaya sebep olmaması için yabancı bitki tohumunun bulunmaması, arpa tohumları üzerinde mantar, küf gibi hastalık belirtileri olmaması ve yem üretiminde kullanılacak arpa tohumlarında taş, toprak gibi yabancı maddelerin yer almaması gerektiği açıklandı. Hasat edilen ürünün depolama şartlarına uygun, rutubet almayan kuru, havadar ve aydınlık yerlerde saklanmış olması gerektiğine dikkat çekilirken, başvuru yapacak üreticilerin “Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)” kayıtlı ve arpa ekim alanını gösterir şekilde olması gerektiği belirtildi. Satın alınacak arpaların nakliyesinin ise Denizli Büyükşehir Belediyesinin yapacağı kaydedildi.
İlginizi Çekebilir
Üzümde fiyat belirsizliği hem üreticiyi hem de çalışanları tedirgin ediyor
Türkiye'nin Çekirdeksiz Sultaniye üzümüyle öne çıkan Buldan Ovası'ndaki üzüm üreticileri, TMO ve TARİŞ'in kuru üzüm alım fiyatlarını hâlâ açıklamamasından dolayı tedirgin.
Neşet Ertaş türküleri Laodikya’da hayat buldu
Laodikya Batı Tiyatrosu’nda sahnelenen "Neşet Ertaş Türküleri Senfonik" konseri, binlerce sanatseveri tarihi atmosferde buluşturdu.
Tavas'ta 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, bu yıl 14-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 7. Zeybek Kültür ve Sanat Festivali'nin programını açıkladı. Başkan Tatık, festivalin Tavas'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, zeybek kültürünü Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanına duyurmayı hedeflediklerini belirterek, "Tavas'ı tüm dünyayı duyurmak, tanıtmak istiyoruz" dedi.
Cevizin başkenti artık Denizli
Denizli’de 8 yıl önce hayata geçirilen "Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme" projesi" hedefine ulaştı. Denizli ilk kez hem ceviz ağacı varlığında hem de yıllık ceviz üretiminde lider konuma yükseldi.
Çameli'nde bir hafta sürecek festival coşkusu başladı
Denizli'nin Çameli ilçesinde, 7 gün boyunca bir birinden farklı etkinliklerle sürecek olan 9. Çameli Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali büyük bir heyecan ve katılımla başladı.
Kişiye özel tarama yöntemleri ve hasta takibi kanserde hayat kurtarıyor
Kanser vakalarında hastaya özel tarama ve risk profili oluşturulmasının tedaviyi başarıya ulaştırdığını belirten Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, "Hasta takibi, yalnızca tedavinin başarısını değil, hastanın yaşam kalitesini de doğrudan etkiler" dedi.