Büyükşehir'den çölyak hastalarına gıda desteği
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında kent merkezi ve ilçelerde bulunan çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımında bulundu.
Büyükşehir'den çölyak hastalarına gıda desteği
Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında kent merkezi ve ilçelerde bulunan çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımında bulundu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar sürdürdüğü çölyak hastalarına glütensiz gıda destek programını bu yıl da sürdürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl da çölyak hastalarına yönelik gıda destek programı hazırladı. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ne randevulu bir şekilde gelen vatandaşlara glütensiz gıda destek paketleri Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan tarafından teslim edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin çölyak hastalarının yaşam standartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla yaptığı glütensiz gıda desteğinden 300 çölyak hastası faydalandı.
Büyükşehir her zaman vatandaşın yanında
Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin çölyak hastalarına yönelik düzenlediği gıda desteğinin bu yıl da devam ettiğini belirterek, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle gıda paketlerini randevulu bir şekilde teslim ettiklerini söyledi. Glütensiz gıdaların temininin zor olduğunu, bu zorlukları bir nebze azaltmak için çölyak hastalarına gıda desteğinde bulunduklarını belirten Gökoğlan, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşların yanlarında olduklarını kaydetti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık ise, glütensiz gıda paketlerinin içeriğini anlatarak çölyak hastalarına desteğinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür etti.
Çölyak nedir?
Çölyak, bağışıklık sistemine bağlı sindirim sistemini ilgilendiren bir hastalık olup, hasta kişilerde buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından meydana gelen bir emilim bozukluğu hastalığıdır. Tedavisi ömür boyu glutensiz diyettir.
İlginizi Çekebilir
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.
Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı
Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.
Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.
Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor
Denizli’de İl Jandarma ekipler tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aynı zamanda adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Buldan’daki yangın bölgesinde kökler yanmaya devam ediyor
Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşanılan orman yangınının söndürülmesinin ardından halk arasında dikme diye tabir edilen kökler için için yanmaya devam ediyor.