Büyükşehir’den engelli istihdamına katkı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, AB Erasmus+KA229 programı "Sessiz Kodlama" projesi kapsamındaİspanya, Estonya, Portekiz ve Trabzon'dan Denizli’ye gelen konuklarını ağırladı.
İşitme engelli öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlayacak çalışma ve toplantıların yapıldığı organizasyon kapsamında Denizli’ye gelen konuklar Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve yayla turizminin merkezlerinden biri olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı gezdi. Teleferik ile 1500 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıkan konuklar muhteşem manzaranın tadını çıkardı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve proje ortağı Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu’nun Müdürü Enver Yumru, Estonya, İspanya, Portekiz ve Trabzon’dan gelen proje ortaklarını Denizli’de misafir ettiklerini anlatarak, “Projemiz Malaga, Madeira, Tartu, Trabzon ve Denizli’de 2 yıl boyunca gerçekleştirilecek. Projenin amacı, çağımızın anahtar yeterliliklerinden biri olan robotik kodlama alanında işitme engelli öğrencilerin gelişmesine ve istihdamına yönelik katkı sağlamaktır” dedi.
“Sessiz Kodlama” Projesi
Sessiz Kodlama Projesi ile öğretmen ve öğrenciler; Tinkercadprogramı ve 3D yazıcı, Mindstrom EV3 programları ile okul müfredatı için ders materyalleri üretebilecek ve bunu sonraki yıllar için geliştirme imkanı bulabilecek. Proje ile işitme engelli öğrencilerin elde ettikleri bilgi ve deneyim akranları ile rekabet edebilme güçlerini artıracak. Ayrıca kazandıkları yeni dijital beceriler ile ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında kendilerini daha da geliştirme imkanı bulabilecek ve bu sayede yeterlilikleri doğrultusunda uygun istihdam imkanı elde edecek.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.