© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den Hz. Mevlana’yı anma gecesi

Başkan Zolan'dan Vuslat Gecesi’ne davetDenizli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana'nın Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 17 Aralık Pazar saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın gerçekleştireceği program 17AralıkPazar günü akşamı saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda yapılacak. Programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler söyleyecek, ayrıca Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kasideler okuyacak.

 

Başkan Zolan'dan Vuslat Gecesi’nedavet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyük düşünür Hz. Mevlana'nın vuslatının 750. yıldönümü dolayısıyla hazırladıkları anma programına tüm hemşehrilerini davet etti. Bugün Hz Mevlana’nın öğreti ve felsefesine her zamankinden daha fazlaihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, hayatı boyunca tüm insanlığa örnek olan, ölümü ile bile gelecek nesillere büyük dersler veren Hz. Mevlana'yı gelecek nesillere anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz Vuslat Gecesi programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.750 yıl önce sözüyle, nefesiyle gönüllere dokunan, 66 yıllık ömrünü ilahi aşka adayan Hz. Mevlana'yı rahmetle anıyorum."

 

Sonsuzluk Kervanı

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi hafta sonu çok özel şiir, sohbet ve ezgi programı düzenleyecek. Yazar Serdar Tuncer, şiirleri ile gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı, ezgileri ve yorumlarıyla Murat Beletile Mikail Şimşek Denizlililerle buluşacak.Tüm vatandaşların davetli olduğu program 16Aralık Cumartesi saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER