© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den Hz. Mevlana'yı anma programına davet

Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 749. yıldönümü dolayısıyla anma etkinliğine imza atacak. Program, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 20.00’deBüyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, Özay Gönlüm Salonu’nda düzenlenecek. Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 749. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Ahmet Nuri Çağdaş yönetiminde Türk Tasavvuf Musikisi dinletisi sunulacak.Sema gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlikte Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kaside okuyacak, İbrahim Ertuğrul ise geceye şiirleriyle renk katacak.

 

İnsanlığın örnek aldığı Hz. Mevlana

 

Hz. Mevlana’yı bir kez daha rahmet, sevgi ve güzelliklerle beraber anacaklarını kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu özel programa tüm Denizlilileri davet etti. Başkan Osman Zolan, “Asırlardır yaşamı, felsefesi ve düşünceleri ile gönüllerimizi imar eden, ölümü ile bile büyük mesajlar veren, tüm insanlığın kendisini örnek aldığı Hz. Mevlana’yı Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da anmaya, anlatmaya devam ediyoruz.  Hz. Mevlana’yı gelecek nesillere en iyi şekilde anlatacağımızprogramımıza tüm vatandaşlarımız davetlidir” diye konuştu.

 

Mevlana Celaleddin Rumi
 

Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.

 

İlginizi Çekebilir

Kalp kriziyle aşıyı eşitlemek kamu sağlığına zarar verir

Aşıların kalp krizlerini artırdığı ve mRNA aşılarıyla kalp krizi arasında bir bağ kurulmasının bilimsel olarak yanlış olduğunu belirtildi.

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

TÜM HABERLER