Büyükşehir'den ilk kez üniversitelilere öğrenim yardımı
ACIPAYAMMüracaatlar başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitelilere ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği müracaatları başladı. Şehirlerarası ulaşım, kırtasiye ve barınma gibi ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 1.500 öğrenciye verilecek 5.000 TL değerindeki ayni yardım müracaatları 11 Ekim’e kadar sürecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik ilk kez ayni öğrenim desteği verecek. Bu kapsamda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite öğrencilerine verilecek öğrenim yardımı müracaatları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr adresi üzerinden online yapılacak müracaatlar 11 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Yapılacak incelemenin ardından, Denizli sınırları içerisinde ikamet eden, ancak kent sınırları dışında üniversitede eğitim gören öğrencilere, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında (1 Eylül 2024 - 30 Haziran 2025) dönem başında 1 defa olmak kaydıyla hane geliri brüt iki asgari ücretin altında olan öğrencilere şehirlerarası ulaşım, kırtasiye, barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için 5.000TL ayni öğrenim yardımı yapılacak. Ayni öğrenim yardımı toplamda 7.5 milyon lira değerinde olacak.
Başvuru şartları
Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek.Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek.”
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.