© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den kadınlara tarım ve arıcılık eğitimi

Dar gelirli girişimci kadınlara destek sağlamak amacıyla hizmetlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi,üyesi olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Tekfen Vakfı işbirliğinde “Kadın Çiftçi Kredisi” kullanan Denizlili 50 kadın girişimciye yönelik arıcılık eğitim toplantısı düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu ÜyesiDoriKiss Kalafat, MikrokrediEge Bölge KoordinatörüNecla Alan Özata, Mikrokredi Denizli Şube Yöneticisi Damla Yılmaz Türel, Toros Tarım ve Macahel Arıcılık yetkilileri ile girişimci kadınlar katıldı. Eğitimde, TİSVA veTekfen Vakfı’nın tarım sektöründe kadın girişimcilerin iş sahibi olmalarını teşvik ederek onlara bir gelecek sunma amacıyla 2021 yılında hayata geçirdikleri“Kadın Çiftçi Kredisi” ile “Arı gibi çalışan mikrogirişimci kadınlar” projesi anlatıldı. Merak ettikleri konuları soran kadınlar ise proje hakkında bilgi aldı.

 

Büyükşehir Mikrokredi Ofisi kadınlar için var

 

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada, üreten bir kimliği olan Denizli’nin sanayi ve turizmin yanı sıra aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çal ve Tavas ilçesi olmak üzere 2 bal ormanı projesi olduğunu ve bunun arıcılık sektörü için büyük avantajlar sağlayacağını vurgulayan Değirmenci, “Şehrimizin coğrafi konumu nedeniyle taşıdığı beli başlı avantajları var. Bazı ürünlerde lideriz. Kekik üretimi başta olmak üzere, üzüm, ceviz, nohut ve birçok aromatik bitkilerin üretiminde başı çekiyoruz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi’nin üreten kadınların, üretmek isteyen kadın girişimcilerin her zaman yanında olduğunu belirten Değirmenci, “Sizler çalışıp gayret ederseniz, ‘Bizler bu işten evimize katkı sağlamak istiyoruz’ diyorsanız, biz sizler için varız. Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisimiz sizin için burada” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Tavanı çöken Denizli Devlet Hastanesinin bir katı kullanıma kapatıldı

Sağlam değildir raporuna rağmen yeni Denizli Şehir Hastanesi inşaatının tamamlanmasına kadar faaliyetine devam eden Denizli Devlet Hastanesini B blokun tavanı çöktü. Katta bulunan hastalar tahliye edildi.

Reklam ajansı sahibi kazada yaşamını yitirdi

Denizli’de işletmelere sosyal medya reklam danışmanlığı hizmeti veren genç firma sahibi motosiklet ile yaptığı kazada yaşamını yitirdi.

Erken müdahale Denizli'nin ciğerlerini yanmaktan kurtardı

Denizli'nin Honaz ilçesinde çıkan orman yangında, 1,5 hektar alan zarar gördü. Orman ekiplerinin çok kısa sürede yaptığı kara ve hava müdahalesi sonucu 165 hektar saha yanmaktan kurtarıldı.

Oğul tutuklandı, annesi yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yatalak annesini darp ederek komalık eden şizofreni hastası oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Beyin kanaması devam annenin, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Zamanında müdahale edilmeyen menisküs yırtıkları kalıcı hasara yol açabiliyor

Menisküs yırtıklarında erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çeken Denizli Özel Egekent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, "Erken tanı, dizdeki kalıcı hasarların ve kireçlenmenin önlenmesinde kritik rol oynar" dedi.

Saman yüklü kamyonun tehlikeli yolculuğu kamerada

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saman yüklü kamyonun tehlikeli ilerleyişi kameralara yansıdı.

TÜM HABERLER