Büyükşehir’den kuş yavrularına anne şefkati ile bakım
ACIPAYAMBüyükşehir ile hayata tutundularYaban hayatına da el uzatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 baykuş ve 1 kerkenez yavrusuna sahip çıktı. Anne şefkatinde bakımı yapılan yavruların besinleri,yabancılık çekmemeleri için gagaya benzeyen cımbızla yedirilmeye başlandı.
Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, vahşi doğaya da şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Geçen hafta Yenişafak Mahallesi, Asmalıevler Mahallesi ile Honaz ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan bir adet Kulaklı Orman Baykuşu yavrusu, iki adet Peçeli Baykuş yavrusu ile bir kerkenez yavrusu Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilerek teslim edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından yavru kuşlara anne şefkatinde bakım yapılırken, besinleri yabancılık çekmemeleri için gagaya benzeyen cımbızla yedirilmeye başlandı. Yavruların yeteri kadar büyüdüklerinde ise yeniden doğal hayatlarına bırakılacağı kaydedildi.
Duyarlı vatandaşlara teşekkür
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, bakıma muhtaç yavruların tedavi altına alındığını belirtti. Yavru kuşların türüne ve gelişimine göre beslemelerini yaptıklarını, yabancılık çekmemeleri için ise gagaya benzeyen cımbız kullandıklarını ifade eden Alkaya, "Yavruların tüy değişimleri olduktan sonra yaban hayatına dönüş çalışmalarına da başlayacağız. Bu hayvanları bularak gerekli tedavi ve bakımlarının yapılmasına yardımcı olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir
Ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17’si çocuk 21 kişi kurtarıldı
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ev olarak kullanılan iş hanında çıkan yangında 17'si çocuk 21 kişiyi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.
Denizli'de minibüs yolcu otobüsüyle çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı
Denizli'de minibüs ile şehirlerarası yolcu otobüsü çarpıştı. Minibüsün devrildiği, otobüsün yoldan çıktığı kazada otobüs şoförü hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.