Büyükşehir’den lise mezunlarına ulaşım desteği
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapılan toplantıda gündemin 42. maddesinde bulunan üniversiteye hazırlanan lise veya dengi okullardan mezun olan öğrencilerin mezuniyetinden itibaren 1 eğitim öğretim yılı daha indirimli tarifedeki Denizli Öğrenci Kartı kullanabilmelerine imkan tanınması konusu görüşüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yazılı önergesiyle Meclis’te görüşülerek kabul edilen konu ile liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin mezuniyetinden itibaren 1 eğitim öğretim yılı daha Denizli Öğrenci Kartı öğrenci vizesi yaptırarak indirimli tarifeden yararlanabilecekleri belirtildi. Kararla 2020-2021 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler de bu haktan faydalanabilecek. Söz konusu desteği kapsayan lise mezunlarının Denizli Öğrenci Kartı 25 Nisan Pazartesi gününden itibaren vize yapılmaya başlanacak.
Eğitimlerine devam ediyorlar
Konuyla ilgili gençlere müjdeyi Başkan Osman Zolan verdi.Lise son sınıfta iken üniversite sınavına giren ancak arzu ettikleri yere yerleşemeyen öğrencilerin bir yıl daha yoğun bir şekilde ders çalıştığını, gençlerin bunun için farklı yerlerden eğitim almaya devam ettiğini anlatan Başkan Zolan, “Gençlerimiz öğrenci statülerinin sürmesini, ulaşımda Denizli Öğrenci Kartından yararlanabilmeyi arzu ediyorlardı. Yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda mezun olup üniversite sınavına giren ancak istedikleri bölüme yerleşemeyen gençlerimizin mezuniyetinden itibaren bir eğitim öğretim yılı daha öğrenci kartlarının geçerli olmasını ve öğrenci indiriminden yararlanmalarını istedik. İnşallah gençlerimize bir nebzede olsa katkı sağlayabilirsek kendimizi mutlu addederiz. Hayırlı olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.