© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den Mikrobölgeleme etüt çalışması

Başkan Zolan: “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak”Denizli Büyükşehir Belediyesi, afetlere dayanıklı dirençli bir şehir çalışmalarına hız verdi. Hayati derecede önem arz eden mikro bölgeleme etüt çalışması kapsamında kent merkezinde 13 bin 200 hektar alanda analiz çalışmaları başladı. Yapılan çalışmaların büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Zolan, “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı mikro bölgeleme etüt çalışmaları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi afetlere dayanıklı dirençli bir şehir çalışmalarına hız verirken proje kapsamında kent merkezinde 20 Şubat’tan bu yana yaklaşık 13 bin 200 hektarlık alanda analiz çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar ile imar planına esas yerleşime uygunluk değerlendirmelerinin yanı sıra tehlike belirtme, risk azaltma ve yeniden yapılandırma amaçlanıyor. Mikro bölgeleme etüt çalışmaları sonucunda ise afete dirençli kentin önünü açacak mekansal planlama, kentsel iyileştirme ve dönüşüm gibi Denizli’nin geleceğine yön verecek temel verileri ortaya koyacak.

 

Başkan Zolan: “İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin birinci derece deprem bölgesi gerçeğinden hareketle gayret ettiklerini, bu anlamda tüm paydaşlar ile çalışmalara devam ettiklerine dikkati çekti. Mikro bölgeleme etüt çalışmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Başkan Zolan, " Denizli birinci derece deprem bölgesi olan bir şehir. Depreme ve tüm afetlere dirençli ve güçlü bir şehir için en üst seviyede çalışmaya gayret ediyoruz. İlk önceliğimiz dirençli şehir olmak. Afetlere dayanıklı, dirençli şehir olma yolunda ortak akıl ve bilimin ışığında tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz " dedi.

 

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER