Büyükşehir’den, Milli Şair Ersoy’u anma programı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, sanat ve kültür etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 86’ncı yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda anma programı düzenledi. Anma programında ekranların tanınan yüzü tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Programa,Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Büyükşehir BelediyesiDESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulutile davetliler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sevilen tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, fikri ve mücadelesiyle örnek bir kişi olmasının yanı sıra çok büyük bir şair olduğunu dile getirdi.
Kosova adlı şiirini okudu
Prof. Dr. Gündüz, “Safahat’ı düz bir şekilde okursanız aslında hiçbir şey göremeyebilirsiniz. Onu bir sinema sanatçısı gözüyle okursanız, aslında bir şeyler tasvir etmeye çalıştığını ve tasvirleri içerisinde altın vuruşlar yaptığını görürsünüz. Anlatmak istediğini adeta tokat atar gibi söylediğini görürsünüz” diye konuştu. Milli ŞairMehmet Akif Ersoy’un hayatından anlattığı anekdotlarla programa katılanlara unutulmaz bir akşam yaşatan Prof. Dr. Gündüz ayrıca,Üstat Ersoy’un Kosova adlı şiirini okudu. İstiklal Marşı’nın birinci kıtasını Mehmet Akif Ersoy’un Kuran-ı Kerim’den ayetlerle süslediğini de anlatan Prof. Dr. Gündüz, tarihi değerlerin geleceğe taşınmasının önemini Denizlililerle paylaştı. Programın sonunda Başkan Osman Zolan, Prof. Dr. Gündüz’e teşekkür ederek günün anısına üzerinde Denizli horozubulunan plakettakdim etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu