Büyükşehir’den muhteşem halk dansları gecesi
ACIPAYAMTürk kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için birçok etkinlik, faaliyet ve ücretsiz kurslar düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve binlerce vatandaş katıldı. 7’den 70’e bütün yaş kategorilerinden sahne alan Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu halk oyunları kursuna katılan topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Trakya karşılama ve Teke yöresi” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı.180 kişilik dev kadronun yer aldığı yılsonu gösterisindedavul şov grubu da programa katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları TopluluğuzeybektenKafkas kartallarının muhteşem şovuna dek geniş bir yelpazede sunduğu performansla bol bol alkış aldı.
“Artık ‘Denizli’mizde salon yok’ diye mazeret yok”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesinin başta Denizli olmak üzere, bölgenin ve tüm Anadolu’nun halk oyunlarına sahip çıkmaya ve geleceğe taşımaya gayret ettiklerini söyledi. Velilere seslenen Başkan Zolan, “Siz çocuklarınızıbizlere emanet ettiniz. Biz de gözbebeklerinize gözümüzün bebeği gibi baktık. Öğrendikleri bu değerler ömür boyu onlarla birlikte olacak, güzellik ve özgüven katacak. Emek veren hocalarımıza, birbirinden kıymetli kursiyerlerimize ve değerli ailelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.Salgının etkilerinin azalmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde birbirinden özel programlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, “Artık ‘Denizli’mizde salon yok’ diye mazeret yok. Çok şükür, her türlü imkanımız var. Birlikte birçok güzelliklere ulaştık, bundan sonra da ulaşmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan, halk dansları kurslarına katılan kursiyerler ile hatıra fotoğrafı çekildi.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.