© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den muhteşem konser

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde düzenlenen Denizli'de Ticaretin Derin Kökleri: Ahilik ve Altıneller Festivali kapsamında İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından konser verildi. Şavk Eryürek'in sanat yönetmenliğini yaptığı 40'ın üzerinde ses, saz ve dans sanatçısının katıldığı konser Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda yapıldı. Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu halk oyunları ve gösteriler eşliğinde verdiği konser ile davetlilerden büyük beğeni aldı. 40 kişilik dev kadro Türk dünyasına özel birbirinden özel eserleri Denizlililer için seslendirdi.

 

Festival Acıpayam’da sona erecek

 

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Ahilik ve Altıneller Festivali, Acıpayam ilçesinde son bulacak. Program kapsamında etkinliklerin 21 Eylül 2021 Salı günü saat 09.30'da Acıpayam’da Ahi Pazar duası okunması ile başlayacağı, ‘Arşiv Belgelerinde Ahilik ve son Ahiler Fotoğraf Sergisi’ ile devam edeceği belirtildi. Ayrıca Ahilik ve Acıpayam’da Ahilik Geleneği paneli ve Son Ahiler sinevizyon gösterimi ile Yeşilyuva-Karaköyük’te Ahi mezarlarının ziyareti ile festivalin son bulacağı kaydedildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER