© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den rekor öğrenim yardımı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında 4.000 lise ve dengi okul düzeyinde eğitim gören öğrencilere 10 ay boyunca aylık 120 TL olmak üzere toplamda 4 milyon 800 bin TL öğrenim yardımı vereceklerini müjdeledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik kent genelinde sürdürdükleri öğrenim yardımını açıkladı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde Denizli’de ikamet eden 4 bin lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciye öğrenim yardımında bulunacağı belirtildi. Belirlenen şartlara uyan 4 bin öğrenciye 10 ay boyunca aylık 120 TL olmak üzere toplamda 4 milyon 800 bin TL öğrenim desteği verilecek. Öğrenim yardımının Eylül-Haziran dönemini kapsayacağı ifade edilirken, geçen yıl 3 bin öğrenciyi kapsayan öğrenim yardımının bu yıl 4 bin kişiye yükseltildiği, toplam 4 milyon 800 bin TL desteğin bugüne kadarki en büyük öğrenim yardımı olduğuna dikkat çekildi. Öğrenim yardımı başvuru süreci ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

 

"Eğitim olmazsa olmazımızdır"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun yıllar sürdürdükleri öğrenim yardımı desteğini bu yılda devam ettireceklerini ifade etti. Denizli'nin 19 ilçesindeki lise ve dengi okullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin söz konusu desteğe başvurabileceğini kaydeden Başkan Osman Zolan, geçen yıl öğrenim yardımını pandemi sürecinde de devam ettirdiklerini hatırlatarak, yeni eğitim öğretim döneminin sağlıklı bir şekilde başlamasını temenni etti. Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız aldıkları eğitimle inşallah şehrimizi ve ülkemizi daha güzel günlere taşıyacak. Bu nedenle eğitim olmazsa olmazımızdır. Tüm imkanlarımızla eğitime olan desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiden tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun."

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER