© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir'den tarihi zafere anlamlı tören

Büyükşehir Belediyesi, 872 yıl önce Denizli'de yaşanan Kazıkbeli Savaşı için Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda anma programı düzenlendi. Tarihi zaferin Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunduğu vurgulandı.

Büyükşehir'den tarihi zafere anlamlı tören

Büyükşehir Belediyesi, 872 yıl önce Denizli'de yaşanan Kazıkbeli Savaşı için Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda anma programı düzenlendi. Tarihi zaferin Anadolu’nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunduğu vurgulandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Dernekler Birliği, Türk Ocakları Denizli Şubesi ve Denizli Yörükleri Derneği işbirliğinde 872 yıl önce Türklerin zaferi ile sonuçlanan ve Anadolu'nun Türk yurdu olmasında büyük önemi bulunan Kazıkbeli Savaşı için anma programı düzenlendi. 7-8 Ocak 1148 yılında Alman ve Fransız ordularından oluşan II. haçlı seferine karşı yaşanan zaferin anma etkinlikleri savaşın yaşandığı Cankurtaran Honaz Milli Parkı'nda düzenlendi. Şehitler için saygı yürüyüşünün yapıldığı program, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, burada yaptığı konuşmada, "Atalarımızın yüzyıllar önce zafer kazandıkları topraklarda anma etkinlikleri yapıyoruz. Burada yapılan savaş bir haçlı savaşı, iki milletin savaşı değil" dedi.

"Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandı"

Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandığını birisinin Kazıkbeli diğerinin ise Çivril ilçe sınırları içerisindeki Miryokefalon Savaşı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tok, şöyle konuştu: "Maalesef şehrimizde yaşayan insanlarımızın büyük bir kesiminin bu savaşlardan haberi yoktu. Son yıllarda Denizli Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu savaşlar gündeme geldi ve anılmaya başlandı. Yaşadığımız coğrafyanın özelliklerini bilmek, tanımak, öğrenmek ve geleceğe aktarmak çok önemli. Çünkü insanlar yaşadıkları coğrafyayı ne kadar iyi tanırsa geleceklerini de o kadar iyi planlarlar." PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın ise, 1148 yılında yaşanan Kazıkbeli Savaşı ile ilgili bilgiler vererek, Malazgirt Savaşı sonrası Anadolu'nun bir Türk coğrafyası haline geldiğini tarihi gerçeklerle birlikte anlattı.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER