Büyükşehir’den "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitimi
ACIPAYAM105 can dostu sertifika almaya hak kazandıDenizli Büyükşehir Belediyesince organize edilen "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitim semineri yapıldı. Eğitime katılan 105 can dostu "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" sertifikası almaya hak kazandı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitimi düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen seminere "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" olmak için eğitim almak isteyen çok sayıda hayvansever ve davetliler katıldı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen "Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri" seminerinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Mehmet Ordu, İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Arama Kurtarma Birimi’nden Ziyşan Alkan Yağız ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'ndan Veteriner Hekim Elvan Alkaya tarafından katılımcılara eğitim verildi. Eğitim seminerinin ardından hayvan severlere sertifikaları verildi. Seminerde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilkyardım gibi konu başlıklarında eğitim verildi.
Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü
Yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan hayvan bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetleri yerel yönetimler ile eşgüdümlü olarak yaparlar.
İlginizi Çekebilir
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.
Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.