© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’in dev çevre yatırımı tamamlandı

Türkiye’nin en çevreci, en temiz ve en sağlıklı kenti unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yılda 300 milyon kilogram evsel atığın, çöp suları ile birlikte bertaraf edildiği Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi 3. Lot yapım çalışmalarını tamamladı. Katı atık depolama sahası 6,5 hektar daha büyütülen Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesis kapasitesi, söz konusu yatırımla Denizli’nin gelecek 10 yıl daha ihtiyacını karşılayacak şekilde artırıldı. Yıllık 300 milyon kilogram evsel atığın hava, toprak, su ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf edildiği çevre dostu tesis, doğaya tek bir damla atık su bırakmıyor.Bünyesinde;çöplerdeki sızıntı sularının arıtılarak çevre ve insan sağlığına karşı zararsız hale getirildiği Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi, tıbbi atıkların virüs ve mikroplardan arındırıldığı Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve çöplerden oluşan metan gazından elektrik enerjisi üretilen Biyokütle Enerji Santrali bulunan tesis Büyükşehir Belediyesinin en önemli çevre yatırımları arasında yer alıyor.

 

“Denizli’mizde taş üstüne taş koymaya devam ediyoruz”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, doğa ve çevre konusunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yatırımlarına devam ettiklerini belirterek,Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi 3. Lot yapım çalışmasının tamamlandığını müjdeledi. Tesis kapasitesinin önümüzdeki 10 yıllık ihtiyacı karşılayacak şekilde artırıldığını ifade eden Başkan Zolan, “Katı Atık Bertaraf Tesisimiz çevre konusundaki en önemli yatırımlarımızdan biridir. Çöp sularının dahi arıtılmadan tek bir damlasının doğaya bırakılmadığı tesisimiz ile doğa, çevre ve insan sağlığına çok büyük katkılar sağlıyoruz. Bunlarçok maliyetli, zor, görünmeyen ama kesinlikle yapılması gerekenyatırımlardandır. Şükürler olsun kısa sürede tamamladık ve hizmete aldık. Denizli’mizdetaş üstüne taş koymaya devam ediyoruz. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER