© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’in örnek projesi başarıyla sürüyor

Başkan Zolan: “Her zaman üreticilerimizin yanındayız”Büyükşehir her zaman çiftçinin yanındaDenizli Büyükşehir Belediyesinin başarıyla sürdürdüğü “Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi” Honaz ilçesinin Kızılyer ve Kaklık Mahalleleri’nde Tarla Günü ile kutlandı. Honaz’da toplamda 1500 dekar alanda 97 üreticiye destek verdikleri proje ile daha ekonomik, sağlıklı ve ekolojik ürün elde edildiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Her zaman üreticilerimizin yanındayız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilk olarak Buldan ilçesinin Doğan Mahallesi’ndeki üzüm üreticilerine yönelik başlattığı ve 3 yıldır büyük bir başarıyla sürdürdüğü “Salkım Güvesi İle Biyoteknik Mücadele Projesi” Tarla Günü etkinliği ile kutlandı. Honaz ilçesinin Kızılyer ve Kaklık Mahallesi’nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Honaz İlçe Başkanı Mustafa Arık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kızılyer mahalle muhtarı Mevlüt Bay ile Kaklık mahalle muhtarı Murat Tuğlu çiftçilerin en büyük korkularından birinin salkım güvesi olduğunu ifade ederek, bu haşereyle mücadeleye büyük katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Neşe Keskin ise, sağlıklı ve güvenilir ürün elde etmek için zirai ilaçlama yerine biyoteknikle mücadelenin daha doğru, sağlıklı ve etkili bir yöntem olduğunu tespit ettiklerini ve projeye emek veren herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

 

Başkan Zolan’a teşekkür

 

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Çınar, üzüm üretiminde Denizli’nin ülke üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Hem alan hem de üretim miktarı açısından ülkemizde önemli bir yerdeyiz. Bağ konusunda yapılan çalışmalar bizim için önemli. Bugüne kadar bizi her projede destekleyen bu bu projede de destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çınar, konuşmasında haşerelere karşı kimyasal ilaç yerine yapılan biyoteknik mücadelenin önemine de değindi.

 

Kimyasal ilaç yerine biyoteknik mücadele

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çiftçilerin üretmesinin hayati derecede önem taşıdığını ve her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ve her türlü imkanı sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Ürün kaybının önlenmesi, kaliteli ve sağlıklı ürün için kimyasal ilaç yerine biyoteknik mücadelenin önemine değinen Başkan Zolan, “Kimyasal ilaçlamaları içinde barındırmayan, sadece sadece çevre dostu olan feromon yayıcı tellerle 7-8 defa ilaçlamamız gereken ürünü hiç ilaçlama yapmadan daha kaliteli ve güzel bir şekilde ürün alabiliyoruz. Daha önce Buldan’da uyguladık, Sarayköy’de uyguluyoruz, Şimdi’de Honaz’da Kızılyer ve Kaklık Mahallelerimizde uyguluyoruz” dedi. 

 

Başkan Zolan: “Her zaman üreticilerimizin yanındayız”

 

Başkan Osman Zolan, konuşmasına şöyle devam etti; “İnşallah çevreye zarar vermeden daha fazla üretip, geleceğimizi karartmadan sofraya giden ürünlerin insanlara zarar vermeyecek şekilde üretmemiz gerekiyor. Sizlere hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber böyle üretmeye devam edelim. İnşallah daha çok üreteceğiz. Her zaman üreticilerimizin yanındayız” diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin 4 bir tarafında verdiği ceviz fidanı, elma sirkesi, yağlık ayçiçeği tohumu, silajlık mısır tohumu, damızlık koç ve teke desteği, tarımsal sulama borusu, tarımsal alet ve makina desteklerini anlatan Başkan Zolan, 50’yi aşkın kalemde çiftçi ve üreticiye destek verdiklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle zararlılara karşı feromon yayıcı tel desteği verilen üzüm bağında incelemede bulundu, üzüm hasadı yaptı.

 

Öte yandan proje kapsamında Honaz ilçesi Kızılyer ve Kaklık Mahallesinde 1500 dekar alanda 97 üreticiye 102.651 feromon yayıcı tel, Sarayköy ilçesi Tepeköy Mahallesinde ise 1430 dekar alanda 48 üreticiye 84 bin feromon yayıcı tel desteğinde bulunuldu.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli sağlık camiasının acı kaybı

Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.

Yalnız yaşayan işitme engelli vatandaş evinde ölü bulundu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde yalnız yaşayan işitme engelli adamın yakınlarının iki gündür kendisinden haber alamaması üzerine evinde girilen evinde cansız bedeni bulundu.

Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu

Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.

Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma

Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.

Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı

Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TÜM HABERLER