ÇAMELİ CEVİZİ MARKA OLUYOR
ACIPAYAMÇameli'ye özgü ceviz tiplerinin ve fasulye çeşitlerinin milli ekonomiye kazandırılması için çalışmalar başladı.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan konuyla ilgili açıklama yaptı. Arslan, ‘’Çameli Belediye Başkanlığının önderliğinde, Çameli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ortak olduğu proje ile Çameli de yetiştirilen ekonomik değeri yüksek yerli ceviz tiplerinin tespit edilmesi, Çameli de üretilen üstün özellikli yerel çeşit fasulye belirlenerek, gen kaynaklarının korunması sağlanacak.Tespit edilecek olan ceviz tiplerinin ve yerel fasulye çeşitlerinin Çameli merkez ve mahallelerinde çiftçilik yapan ailelerin refah seviyelerini yükseltmesi de amaçlanıyor. Ceviz ve fasulyenin patentinin alınması için gerekli alt yapı araştırmalarını yapmak için çalışmalar başlıyor.Çameli'ye ait ceviz ve fasulye türleri tespit edilip , tescilin alınması için başvuruda bulunacağız.Patenti alındıktan sonra Çameli ilçemizde bu anlamda pazar sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Böylece ceviz ve fasulyemiz hak ettiği değeri bulacak. Çameli Belediyesi olarak çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Patent alınmasından sonra markalaşma ve pazarlama çalışmasına başlayacağız’’dedi.
İlginizi Çekebilir
Memleketine dönerken kazada ölen yaşlı adam son yolcuğuna uğurlandı
Muğla'nın Dalaman ilçesinden memleketi Acıpayam'a giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden yaşlı adam, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor
Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.
Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti
Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti
Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu
Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.
Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi
Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.
Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı
Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.