© Haber Acıpayam 2022

ÇANAKKALE'Yİ ACIPAYAM'A TAŞIDILAR

Acıpayam’ a Yazır mahallesi ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Yıldızlarıma ne oldu?" tiyatro gösterisi Acıpayam Talip Özkan Sanat Merkezinde sergilendi.

 Acıpayam’ a Yazır mahallesi ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Yıldızlarıma ne oldu?" tiyatro gösterisi Acıpayam Talip Özkan Sanat Merkezinde sergilendi.

Yazır Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ramazan Er’in yazıp kaleme aldığı ve Yazır Ortaokulu öğrencilerinin oynadığı "Yıldızlarıma ne oldu? Tiyatro gösterisi seyircilerden tam not aldı.

Sunuculuğunu Yazır Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özcan Türkmen’in yaptığı tiyatro gösterisine Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Yazır Ortaokulu Müdürü Halil Akan, daire ve kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yazır Ortaokulu Müdürü Halil Akan yaptığı konuşma da, ‘’ 18 Mart 1915 tarihinde yazılmış olan zaferimizin üzerinden bir asır geçmiş bulunmaktadır. Bizler Çanakkale de yaşanan o maneviyatı en iyi şekilde öğrencilere aktarmayı bir görev olarak görmeliyiz. Çanakkale’de bir destan yazanlar bizim atalarımızdır. Atalarımızın bize bıraktığı emanetleri en iyi şekilde korumak bizim görevimizdir. Öğrencilerimizde bu yaşananları sahnede sergileyecekler. Tiyatro gösterimize gelen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Çanakkale Savaşının yaşandığı günleri anlatan tiyatro gösterisinde öğrenciler profesyonel tiyatrocuları aratmadı.

Öğrencileri izlemeye gelen protokol ve aileler bazı sahnelerde duygulu anlar yaşadı.

Oyun sonunda Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan yaptığı konuşma da, ‘’ Öğrencilerimizi ve ailelerini yürekten kutluyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Öyle bir an yaşattınız ki gerçekten o küçücük yüreklerinizle bizi Çanakkale’ye götürdünüz. 100 yıl öncesine götürdünüz. Sizlerin aracığınız ile o Çanakkale sırtlarında vatan için toprağa düşmüş 17’lik dedelerimize selam olsun. Onların sayesinde buradayız. Çanakkale deyince Kurtuluş Savaşımızın ön sözü aklımıza geliyor. Çanakkale olmasaydı Kurtuluş Savaşımızı geçemeyecektik. Ben Yüce Allah’a Mustafa Kemal Atatürk gibi güzel bir lideri Türk Milletine nasip ettiği için şükrediyorum. Yeryüzünde bir ordu varmıdır ki ‘’ Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’’ deyince o sözü tutacak. Ve o sözü söyleyebilecek bir komutan varmıdır Türk komutanından başka. Ruhun şad olsun Mustafa Kemal Atatürk, ruhun şad olsun 17’lik dedeler. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum’’dedi. Acıpayam Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, başarılı bir oyunu sahneye koyan öğrencilerimize ve oyunun sahnelenmesinde öncü olan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum’’ dedi. Yazır Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ramazan Er yaptığı konuşmada,’’ Çanakkale ruhunu öğrencilerimiz ile birlikte sahneye taşıdık. Onları kutluyorum. Bu salonu dolduran herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

İki perde de sahnelenen oyun sonunda tiyatro oyunun oynayan öğrencileri protokol ve aileleri tebrik etti. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.




İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER