© Haber Acıpayam 2022

ÇOCUKLARDA SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Semra Ayduran, virüslerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonlarının soğuk algınlığı veya nezle olarak tanımlandığını ve bu virüslerin hapşırma, öksürme gibi yollarla bulaşabildiğini söyledi.

  Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Semra Ayduran, virüslerin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonlarının soğuk algınlığı veya nezle olarak tanımlandığını ve bu virüslerin hapşırma, öksürme gibi yollarla bulaşabildiğini söyledi. 
Servergazi Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlarından soğuk havalarla birlikte çocuklarda görülen soğuk algınlığı ve bronşit hastalığına karşı ailelere uyarılar geldi.
Nezlenin çocuklarda yılda ortalama 6 - 8 arası görüldüğünü, 6 yaşın altındaki çocuklarda ise görülme sıklığının daha da artabileceğini aktaran Ayduran, “ Nezlede boğazda kaşınma, ağrı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, öksürük gibi belirtiler gözükürken gripte ise yüksek ateş, boğaz ağrısı, kas ağrısı, eklem ağrıları da görülür. Soğuk algınlığında kapalı ortamlar sık sık havalandırılmalıdır. Virüs bulaştığı yüzeylerde canlı kalabildiği için yüzeylerde temastan sonra eller sık sık sabunlu su ile yıkanmalıdır. Nezlede tedavi belirtilere göre yapılmalıdır. Ateş yüksekse ateş düşürücü, öksürük için öksürük şurubu, burun tıkanıklığında burun spreyleri kullanılabilir. Nezlenin uzaması durumunda nadir olarak ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişebilir. Bunlar sinüzit, orta kulak enfeksiyonu, zatürredir” dedi. Nezle ve gripten korunmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğini belirten Semra Ayduran, “ Çocuklarda dengeli beslenmek önemlidir. Hastalık esnasında bol sıvı tüketimi, sebze ve meyve takviyesi yapılmalıdır. C vitamini, D vitamini ve çinkonun nezlede yararları kanıtlanmıştır. Hastalığın ilk iki günü bulaştırıcılık oranı yüksektir. Bu nedenle hasta çocukların istirahat etmeleri ve evde kalmaları daha uygun olacaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.

71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu

Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

TÜM HABERLER