© Haber Acıpayam 2022

Çal, Baklan ve Bekilli’nin kültürel zenginlikleri dünyaya tanıtılıyor

Denizli’nin Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerinin tanıtılması için düzenlenen geziye katılan konuklar, üç ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini yerinde gördü.

Denizli’de Çal, Baklan ve Bekilli ilçeleri ve bölgenin tanıtılması ve turizmden daha çok pay alması için tanıtım gezisi düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İbrahim Balık rehberliğinde geziye katılan konuklar, Baklan ilçesinde Boğaziçi Cami, Hüsamettin Gazi Türbesi, Çal ilçesinde Değirmenderesi tarihi un değirmeni, Kayı Pazarı, Süller Mahallesi'nde Ahmet İzzet Efendi mezarı ve evi, Çakırlar Mahallesi’nde taş evler ve cemevi, Apollon Lermenos Tapınağı, bağ yolu, Kuzubağ tesisleri, Hançalar Mahallesi'nde bulunan tarihi köprüyü, Bekilli ilçesinde de taş resimleri gezdi, bilgiler aldı.

Çal’ın tanıtım atağı devam edecek
Geziye katılan Prof. Dr. Bülent Topuz, “Çal Baklan ve Bekilli ilçelerimizde güzel değerler var. Apollon Lermenos Tapınağı, Hançalar köprüsü, Müftü Ahmet İzzet Efendi, İbrahim Çallı, Selahattin Pınar gibi değerlerimiz var. Bunları tanıtımını yaparak, hem kendi neslimize, hem de gelecek nesillere anlatmaya çalışıyoruz. Bu gezi de bunlardan birisi. Baklan ilçesinden başladık Boğaziçi Camii Hüsamettin Dede Türbesi'nden, Bekilli taş resimleri gezdik. Bahadınlar, Ortaköy mahallesi buradan da Kuzubağ tesislerine doğru gideceğiz” dedi.

Çal’ın tanıtılması için yapılan çalışmalara gönüllü olarak katılan Hüdaverdi Akbeyik ise “Bölgemizin coğrafi güzelliklerini biliyoruz. Buralara her geldiğimizde ayrı bir güzelliği öğreniyoruz. Yeni bir doğal güzelliği yerinde görüyoruz. Geziye ilk başladığımız Baklan ilçesinde belediye başkanımızda söyledi ilçeye tarım lisesi açılacak. Bu liselerden Türkiye’de sadece üç tane var. Bu haberden çok mutlu olduk. Alperen Camimizi, bizim kültürümüzü yansıtan camimizi gördük. Herkesi Çal’ın ve bölgenin güzelliklerini görmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER