© Haber Acıpayam 2022

Çamelili Öğrenci Elektrikli Otomobil Yaptı

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde 'Radyo Televizyon ve Sinema' Okuyan Hemşehrimiz Tunahan Gencel ilçemizde Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kurmuş ve oyunları halkımız tarafından çok beğenilmişti. Şiir yarışmalarında yaptığı Türkiye dereceleri ile yıllardır bir çok platformda ilçemizi temsil etti.

 Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde 'Radyo Televizyon ve Sinema' Okuyan Hemşehrimiz Tunahan Gencel ilçemizde Çameli Belediyesi desteği ile bir tiyatro kurmuş ve oyunları halkımız tarafından çok beğenilmişti. Şiir yarışmalarında yaptığı Türkiye dereceleri ile yıllardır bir çok platformda ilçemizi temsil etti.

Şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil için başlattığı seferberliğe destek vererek elektrikli otomobil yaptı ve yerli elektrikli otomobil çalışması ile de bizi gururlandırmaya devam ediyor.

Çanakkale'nin Gençliğe destek veren abisi Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ile bu hayalide gerçekleştirdiler. Alexandra Stan, Gazapizm gibi isimlerin konser verdiği, Uzaya en kaliteli şeftalinin de gönderildiği 27. Geleneksel Şeftali Festivalinde aracın ara lansmanı yapıldı. 3.5 metre uzunluğu olan otomobilin bir arka kasası bulunuyor ve iki kişi taşıyabiliyor. Aynı zamanda Cam tavan olan otomobil 40-60 km arası hızlara çıkabiliyor. Elektrikli otomobil 5 saatte şarj oluyor ve tek şarjda 80 kilometre yol gidiyor. Araca daha bir çok özellik ekleneceğini belirtildi.

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, çok beğendiği elektrikli otomobil hakkında: "Türkiye'nin meyve deposu Umurbey'e yakışır bi araç oldu. Biz gençlere güveniyoruz. Onlar geleceğimizin teminatı" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan destek alan Tunahan Gencel, üniversitede öğrenci arkadaşlarına projenin oluşumu, girişimcilik, şirket kurulumu gibi eğitimler verecek.

İlçemizin tanınan aşçılarından Halis Gencel'in üniversiteli oğlu Tunahan Gencel birkez daha bizi gururlandırdı. Tunahan bu hafta Bayramın da vesilesiyle Çameli Belediyesi Başkanı Cengiz Arslan ile görüşmek için Çameli'ye geliyor.

Aracın Eylül'de Troya Müzesi'nin açılışında Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edildikten sonra Çameli'ye getirilmesi öngörülüyor.


İlginizi Çekebilir

Denizli’de berber ve kuaförler arasındaki haksız rekabetin önüne geçildi

Denizli Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bin 500 üyeyi yerli ve yabancı eğitmenlerle bir araya getirdiklerini belirtti.

Denizli’de filtre fabrikasını alevler sardı

Denizli’de bir organize sanayi bölgesinde filtre üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, alevler itfaiye ekiplerinin saatler süren çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti

Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.

Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor

Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.

Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı

Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.

TÜM HABERLER