Canlı hayvan pazarı hareketlenmeye başladı
ACIPAYAMTürkiye'deki hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Denizli’de, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanmaya başladı.
Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Denizli’de, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinde hayvan pazarının yolunu tutuyor. Burada kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, alıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları kucağına aldıkları hayvanın kilosunu tespit etmeye uğraşırken, kimileri de dişlerinden kurbanlığın yaşını anlamaya çalışıyor. Kurban Bayramı öncesi iyi bir satış yapmayı hedefleyen besiciler, bu yıl satışlardan umutlu olduklarını söylüyor.
“Güzel bir bayram alışverişi olacağını düşünüyorum”
Hayvanlarını satmak için sabahın erken saatlerinde pazarda yerini alan Turgut İnanç, “Hayvanlarımızı alıp, getirdik. Şu anda birkaç hayvanımızı sattık. Geri kalan hayvanlarımız için ise pazarlıkları sürdürüyoruz. Bu yıl et fiyatlarında sürekli bir artış yaşandı. Artan maliyetler de üreticinin cebine daha az para girmesine neden oldu. Hayvanın özelliklerine göre fiyatlar düşebiliyor veya artabiliyor. Bizler heyecan ile satış yapmayı bekliyoruz. Güzel bir bayram alışverişi olacağını düşünüyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de günler önce düşen yıldırım orman yangınına neden oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sarp arazide devam eden orman yangınına havadan müdahale ediliyor. İlk belirlemelere göre yangının, hafta sonu üzerine yıldırım düşen bir ağacın patlaması sonucu başladığı tespit edildi.
Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.
Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı
Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.