Cennet hurmaları kışa hazırlanıyor
ACIPAYAMDenizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen cennet hurmaları, kabuklarının soyulmasıyla kurutulmaya bırakıldı. Bölgede büyük ilgi gören kurutulmuş cennet hurması, pazarda 15 TL’den alıcı buluyor.
Kış mevsiminin yavaş yavaş gelmesiyle, kurutularak kışın tüketilen meyveler de pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Kış atıştırmalıklarının vazgeçilmezlerinden olan cennet hurması da son günlerde pazar tezgahlarında en fazla alıcı bulunan meyvelerin başında yer aldı. Son dönemde kuru meyvelere artan ilgiden nasibini alan cennet hurması, kabukları soyulduktan sonra iplere dizilerek kurutulmaya bırakıldı. Vatandaşların da ilgi odağı olan kurutulmuş cennet hurması, pazarlarda 15 TL’den alıcı buluyor.
Önceki dönemlerde cennet hurması üretimine önem vermediklerini dile getiren üretici Hacı Ali Kılınç, “Önceden biz cennet hurması üretimine çok önem vermezdik. Ancak kurutulmaya başlamasıyla birlikte talep çok yükseldi. Üretim her geçen yıl daha da artıyor. Genellikle pazara ham olarak getiriyoruz. Bu işten para kazanmak için evlerinde yapanlarda var. Balkonlarda teraslarda ve ahşap evlerde dizilere asılarak kurutuluyor. Hava durumuna göre bir hafta on gün süre içerisinde kuruyor. Olgunlaşmasıyla da tüketilebiliyor. Bizde vatandaşlarımız cennet hurmasını çok seviyor diye mevsiminde fidanları dikiyoruz. Buldan’da iki çeşit oluyor. Birisi kakaolu diğeri de bildiğimiz cennet hurması. Kurutulduktan sonra yemesi çok keyifli. Bu yıl da ürün bol maşallah. Şifalı olarak biliyoruz. Herkese afiyet olsun” dedi.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.