© Haber Acıpayam 2022

Çeşmeli esnafa Medicana ayrıcalığı

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Medicana International İzmir Hastanesi arasında imzalanan protokolle, oda üyeleri ve yakınları, tüm sağlık hizmetlerinden avantajlı olarak yararlanacak. Oda Başkanı Osman Köfüncü, ilçede hizmet vermeye başlayan Medicana Çeşme’nin, bölge için çok önemli olduğunu ifade etti.


Medicana Çeşme’de gerçekleştirilen iş birliği protokolü, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ile Medicana International İzmir Hastanesi ile Medicana Çeşme Genel Müdürü Mehmet Ulvi Ünal arasında imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Osman Köfüncü, Çeşme’de sağlık alanında büyük bir boşluk olduğunu, Medicana gibi sektöründe öncü bir sağlık markasının ilçede yatırım yapması nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti. Köfüncü, “Odamıza kayıtlı toplam 2 bin 200 esnaf var. Ve elbette bu kişilerin aileleri ile birlikte düşünecek olursak sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyaç daha net anlaşılır. Kaldı ki Çeşme’mizin nüfusu her geçen yıl daha da artıyor. Çeşme önceki yıllarda sadece turizm odaklı bir merkez gibi görünüyordu ancak en az turizm kadar ikamet için de tercih edilen bir yer haline geldi. Bu nedenle Medicana’nın Çeşme’de hizmet vermeye başlaması, bizim gibi Çeşme’de ikamet eden kişiler için de büyük bir önem taşıyor” diye konuştu.



“Sağlık güvencesi biziz”


Medicana International İzmir Hastanesi ile Medicana Çeşme Genel Müdürü Mehmet Ulvi Ünal ise, Medicana Çeşme’nin multidisipliner tanı ve tedavi yöntemlerinin yanı sıra, hasta güvenliği, maksimum konforlu hasta odaları, poliklinik alanları, teşhis ve tanı üniteleri ile Çeşme’nin sağlığına sağlık katacağını ifade ederek, “Yaz nüfusu 1.5 milyonu aşan Çeşme’nin sağlık anlamında kaliteli ve uzman bir bakış açısına ihtiyacı vardı. Çeşme ve civarında ikamet eden ya da tatil için bu bölgeyi tercih eden yerli-yabancı konukların hemen her branşta sağlık güvencesi biziz” dedi



Medicana Çeşme’de neler var?


Medicana Çeşme’de çağdaş poliklinik alanlarının yanı sıra, üst düzey teknolojik altyapı ile kurgulanmış ameliyathaneler, konforlu hasta odaları, akademik hekim kadrosu ve yetkin sağlık personeli, tüm tanı ve tedavilerin yapılabileceği güncel ve modern teknolojik cihaz altyapısı ve geniş acil servis alanı yer alacak.

İlginizi Çekebilir

Adanada Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu yapıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesinde "Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu" gerçekleşti.

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan vatandaşlara, uzmanından maske takmaları konusunda uyarı geldi. Doktor Ercan Nural, astım ve alerjik reaksiyonu olan hastalarda toza bağlı olarak geçmeyen öksürükler, burun akıntıları ve hapşırıklar görüldüğünü söyledi.

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

TÜM HABERLER