© Haber Acıpayam 2022

Çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği

Bahçelievler’de glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına, gıda paketi dağıtıldı. Çölyak hastaları için özel hazırlanan glütensiz gıda kolileri, ilçede tespit edilen 70 aileye ulaştırıldı.



Glütensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına ürün desteğini sürdüren Bahçelievler Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına glütensiz gıda paketi dağıttı. Periyodik aralıkla dağıtılan paketlerin içerisinde 22 ürün bulunuyor. Ayrıca Ramazan Ayı nedeniyle çölyak hastalarına özel güllaç da takdim edildi. Çölyak hastaları için hazırlanan glütensiz gıda kolileri, Bahçelievler Belediyesi Vefa Destek Ekipleri tarafından ilçede tespit edilen 70 aileye ulaştırıldı.



“Çölyak hastalarımıza bu kolileri iletmeye çalışıyoruz”


Kolilerde 22 adet ürün olduğunu söyleyen Bahçelievler Belediyesi Vefa Destek Ekibinden Ufuk Korkmaz, “Yıl içerisinde devamlı olarak Bahçelievler Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır’ın aracılığıyla çölyak hastalarımıza bu kolileri iletmeye çalışıyoruz. Bunların içerisinde unundan lavaşına, ekmeğinden çikolatasına kadar çölyak hastalarına uygun olacak şekilde olanlar, bunları 22 parça olmak üzere çölyak hastalarımıza götürmeye çalışıyoruz” dedi.



“Bayramda veya özel günlerimizde bize hediye olarak yiyecekler gönderiyorlar”


Ürünlerin pahalı olduğunu belirten Senem Elif Korkmaz, “Alerjimi sekiz yaşında öğrendim ve ilk 1-2 sene çok zordu. Çünkü hiçbir şey bilmiyordum. Beslenmek cidden çok zordu çünkü hiçbir yerde hiçbir atıştırmalığımız ve yemeğimiz yoktu. İki sene sonra ailemle ben farklı şeyler deneyerek farklı yiyecekler bulmaya başladık. Ekmeklerimiz tutmuyordu çünkü çok sert ve hemen yumuşuyordu. Her bayramda veya özel günlerimizde bize hediye olarak yiyecekler gönderiyorlar. Çok memnunuz, çoğu kişiye böyle şeyler yolladıkları için Bahçelievler Belediye Başkanımız Hakan Bahadır’a çok teşekkür ediyoruz. Aslında çok zor fakat insanlar bunları birazcık daha anlamaya başladığı için yiyecekler şu an bulunuyor. Fakat çok pahalılar yani normal fiyatının 2-3 katı oluyor çoğu zaman her şey, o yüzden bazı şeyleri herkes alamıyor” şeklinde konuştu.



“Bütün mutfak düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık”


5 yaşındaki oğlu çölyak hastası olan Ayça Güner, “2019 Nisan ayında Mete’ye çölyak teşhisi kondu. O tarihten beri glütensiz besleniyoruz. Bütün mutfak düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık. Ama şikayetçi değiliz. Çok daha sağlıklı besleniyoruz. Onun gelişimi de normale döndü. Ürünlere ulaşmak zor ve pahalılar ama alışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

Havaların ısınmasıyla tozun etkisini hissettirdiği enkaz kentte yaşayan vatandaşlara maske uyarısı

HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan vatandaşlara, uzmanından maske takmaları konusunda uyarı geldi. Doktor Ercan Nural, astım ve alerjik reaksiyonu olan hastalarda toza bağlı olarak geçmeyen öksürükler, burun akıntıları ve hapşırıklar görüldüğünü söyledi.

“Yaza formda girmek için haftada 150 dakika yürüyün”

Yaz mevsimine formda girmek adına şimdiden dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Melike Aslıhan Kara, “Su içmeyi ihmal etmeyin, günde ortalama 2-2.5 litre su içme hedefinize mutlaka ulaşın. Hareketinizi artırın ve haftalık minimum 150 dakika egzersiz süresini hedefleyin. Bilimsel olmayan diyetlerden uzak durun. Tükettiğiniz meyvelerin porsiyon miktarına dikkat edin. Probiyotiklerin gücünden faydalanın” dedi.

Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu doğurganlığı etkileyen faktörlere dikkat çekerken, hamile kalmada sperm ve yumurta kalitesinin, sperm ve yumurta kalitesinde de beslenmenin önemli rolü olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Akıçgözoğlu, “Kadınlar hayatı boyunca oluşacak tüm yumurta sayısı genetik olarak belirlenmiş olarak dünyaya gelirler. Sonradan bu sayıyı artıracak önlemler alamazlar. Ancak yumurtalarının kalitesini iyileştirmek ve bunu yaparak doğal olarak gebe kalmayı kolaylaştırmak için atabilecekleri adımlar var” diyerek önerilerde bulundu.

Bölgenin ilk kapalı yöntemle tüp açma operasyonu Tatvanda gerçekleştirildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mediha Kübra Ceylan tarafından bölgede ilk olan kapalı yöntemle tüp açma operasyonu gerçekleştirildi.

TÜM HABERLER