DENİB ev sahipliğinde ‘E-İhracat Lojistik Stratejileri Konferansı’ düzenlendi
ACIPAYAMDenizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde “E-İhracat Lojistik Stratejileri Konferansı” 13 Ekim 2021 Çarşamba günü Denizli İhracatçılar Birliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
DENİB ev sahipliğinde ‘E-İhracat Lojistik Stratejileri Konferansı’ düzenlendi. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun katılım sağladığı konferansta; E-ihracat lojistik stratejileri ve sağladığı avantajlar, gümrük prosedürleri ve işbirliği fırsatları konularında bilgilendirme yapıldı. E-ihracatın önemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Memişoğlu, “Hepimizin malumu olduğu üzere, e-ihracat günümüzün ticaret ekosisteminde çok önemli bir yere sahip. 2020 yılında 2,8 milyar kişi online platformlar üzerinden alışveriş yaptı. Dünya nüfusunun 7,5 milyar kişi olduğunu düşündüğümüzde, toplam nüfusun yaklaşık yüzde 40’ının online alışveriş yaptığını görüyoruz. E-ihracattan bahsederken, hızlı teslimatın önemini de vurgulamamız gerekiyor. Çünkü internet kullanıcıları, çok benzer ürünlere dünyanın farklı lokasyonlarından ulaşabiliyor. Bu noktada, hızlı ve kaliteli teslimatın fark oluşturduğunu ifade edebiliriz” dedi.
“Toplantının tüm ihracatçılarımız adına faydalı olmasını diliyoruz”
Mikro ihracatın toplam ihracatın içindeki payının her geçen sene arttığını belirten Başkan Memişoğlu, “300 kilogram ve 15 bin Euro’ya kadar, gümrük beyannamesi açılmadan ‘Elektronik ticaret gümrük beyannamesi’ sayesinde gönderilerimizi mikro ihracat kapsamında yurt dışına sevk edebiliyoruz. Mikro ihracatın toplam ihracatımız içindeki payı her geçen sene biraz daha artıyor. Bu noktada, ihracatçılarımızın rekabetçiliklerini artırmak için lojistik sistemleri, tedarik sistemleri gibi başlıkların çok önemli olduğunu biliyoruz. Bugün gerçekleştirilen toplantının tüm ihracatçılarımız adına faydalı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Konferans, yapılan bilgilendirmelerin ve paylaşımların ardından soru-cevap bölümüyle devam etti.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.