Denizli Büyükşehir ilk 7 ayda 506 sokak hayvanına yuva buldu
ACIPAYAMSokakta yaşayan hayvanlar için 5 yıldızlı otel hizmeti veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, senenin ilk 7 ayında 11 bin 502 sokak hayvanını misafir ederken 506 hayvana da sıcak yuva buldu.
Denizli’de 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırlamaya başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye devam ediyor. Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği tesis; bakımdan tedaviye, eğitim çalışmalarından serbest gezi parkurları ve dinlenme alanlarına kadar birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 135 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan tesis 2023’ün ilk 7 ayında 11 bin 502 sokak hayvanı misafir ederek, aşı, ameliyat, bakım ve tedavilerini gerçekleştirdi. Tesis; hasta, kaza geçirmiş ve yaralı can dostların tedavilerini yapmasının yanında sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da imdadına yetişti. Yedi ayda 506 sokak hayvanını sahiplendiren tesis, hizmete girdiği günden itibaren ise 5 bin 671 can dostuna sıcak bir yuva buldu.
Tesis vahşi doğaya da can oluyor
Vahşi doğaya da hizmet veren tesiste bugüne kadar leylek, şahin, atmaca, kızıl akbaba, baykuş, tilki ve çakal gibi onlarca hayvanın tedavisi yapıldı. Kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerinin yer aldığı tesiste Denizli Horoz Evleri’nde Denizli'nin simgesi olan horozların tanıtımı yapılıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı ile can dostlara umut olmaya devam ettiklerini belirterek, tesisin amacına uygun bir şekilde faaliyetlerine başarı ile sürdürdüğünü ifade etti.
"Türkiye’de örnek bir proje"
Denizli’nin hayvan dostu bir kent olduğunu, her yaştan insanı Türkiye’ye örnek olan modern tesislerine de beklediklerini belirten Başkan Zolan, "Her yıl binlerce can dostumuzun imdadına yetişen bu tesisimizi her bir vatandaşımızın ziyaret etmesini umuyoruz. Türkiye’de örnek bir proje olarak gösterilen tesisimize özellikle çocuklarımızın gelmesini ve küçük yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetişmesini diliyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı da can dostlarımıza sıcak bir yuva açmaya davet ediyorum" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.
71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu
Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.