© Haber Acıpayam 2022

Denizli Büyükşehirde sevindirici iş sözleşmesi imzalandı

 Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir DESKİ bünyesinde çalışan PERAŞ personelinin sendikal haklarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nde çalışan PERAŞ AŞ personelinin Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Mustafa Ünal, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Öz-Güven-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın, PERAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş ile Hizmet-İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ve beraberindekiler katıldı. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Özdemir, yeni dönem toplu iş sözleşmesini uzun yıllardır olduğu gibi yine birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde imzaladıklarını söyledi. İşçilerin ücretlerinin belirlenmesinde Başkan Zolan’ın imkanları en sonuna kadar zorladığını belirten Özdemir, “Kendisinden Allah razı olsun. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Kardeşlik ve yol arkadaşlığı ruhuyla…
Başkan Zolan ise, Denizli’de yapılan güzellikleri tüm çalışanlarla, el ele kol kola birlikte gerçekleştirdiklerini belirterek, “Soğuk-sıcak-yorulduk demeden çalışan yol arkadaşlarımız, her zaman gayret içerisinde oldu. Denizli’yi hep birlikte parmakla gösterilen bir şehir haline getirdik. Bunda en büyük katkıyı, gayreti çalışanlarımız vermiştir. Yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Denizli’mizde yapacak daha çok işimiz var. Aynı anlayışla kardeşlik ve yol arkadaşlığı ruhuyla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Bütçedeki ilk ödemenin her zaman çalışanların maaşı olduğuna değinerek, Toplu İş Sözleşmesini şartları en üst seviyede zorlayarak imzaladıklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Biz bugüne kadar çalışanlarımızın maaşlarını, alacaklarını bir gün bile geciktirmedik. ‘Önce alın teridir, öncelik çalışanlarımızındır’ dedik. 3 bin 242 çalışanımızın iş akdini gerçekleştiriyoruz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı ve uğurlu olsun.” Konuşmaların ardından Öz-Güven-Sen ve Hizmet-İş Sendikaları ile toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER