Denizli, Cumhuriyet’in 100'üncü yılını coşkuyla kutluyor
ACIPAYAMBüyükşehir Cumhuriyet Turnuvası başladıDenizli Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü coşkusunun doyasıya yaşanması için 10 farklı spor branşında düzenlediği turnuva 12 takımdan 168 sporcunun katıldığı voleybol karşılaşmaları ile başladı. Sporcuları yalnız bırakmayan Başkan Osman Zolan, “Denizli’miz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşkuyla, heyecanla kutluyor” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin100. kuruluş yıldönümüne özel voleybol, judo, basketbol, güreş, tenis, tekvando, badminton, masa tenisi, okçuluk ve yüzme olmak üzere 10 farklı branşta düzenlediği turnuva coşkuyla başladı. Etkinlik kapsamında ilk karşılaşmalar 12 takımdan 168 sporcunun katıldığı voleybol maçları ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası’nda yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan turnuvanın açılış maçlarında sporcuları ve ailelerini yalnız bırakmadı. Bir süre sporcu ve aileleri ile sohbet eden Başkan Zolan, kıyasıya mücadelelerin sergilendiği karşılaşmaları izledi. Başkan Zolan burada yaptığı açıklamada turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerimize, geleceğimize hem Cumhuriyetimizin önemini anlatmak, hem de 100. yılı en üst seviyede coşkuyla kutlamak için 10 farklı spor branşında turnuva düzenledik” dedi.
“Etkinliklerimiz, yarışmalarımız devam edecek”
Çocukların burada cıvıl cıvıl olduğunu ve her birinin kendi içinde yetenekler barındırdığını kaydeden Başkan Zolan, “Biz çocuklarımızı eğiterek, eğlendirerekgeleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize, milletimize, vatanımıza, bayrağımıza hizmet edecek nesiller yetişsin istiyoruz” dedi. Turnuvada her branşta onlarca takımın mücadele edeceğini anlatan Başkan Zolan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında her gün etkinliklerimiz, yarışmalarımız devam edecek. Denizli’miz Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını coşkuyla, heyecanla kutluyor.Cumhuriyetimiz daha nice yüzyıllar sürsün, ilelebet payidar olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün dediği gibi, gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onları güçlü tutmak, bilgili tutmak, yeteneklerini ortaya çıkarmak çok çok önemli. Biz de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapıyoruz” diye konuştu.
“Spor hayatın ta kendisidir”
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 22 branşta ücretsiz spor kursları verdiklerini hatırlatan Başkan Zolan, “Spor hayatın ta kendisidir. Sporda kurallar var, hayatta olduğu gibi. Sporda ekiple birlikte hareket ettiğin zaman başarı var. Hayatta da dayanışma içinde olduğumuz zaman başarı geliyor. Sporda yenilmek de var, kazanmak da var. Hayatta da düşmek var, kalkmak var. İşte spor yaptırarak çocuklarımızı biz hem fiziken hem de ruhen dinç tutuyoruz. Onları geleceğe, hayata hazırlıyoruz. İnşallah onlar bizden daha başarılı olacaklar, ülkemizi daha ileriye, daha güzele götürecekler” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’in 100'üncü yılını çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlayacaklarını işaret eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “O coşkuyu, kutlamaları başlattık. 29 Ekim'e kadar inşallah daha da güzel etkinliklerimiz olacak. Ben çocuklarımızı, gençlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Çalıştığı işyerini soydu, patronuna ölüm tehditli not bıraktı
Denizli’de arkadaşlarıyla birlikte çalıştığı işyerinden 250 bin TL’lik inşaat malzemesi çalan şahıs, beyaz kağıt üzerine ‘Adresi Biliyon’ notuyla birlikte kırık kalem ve kağıda saplanmış kalem bırakarak patronunu ölümle tehdit etti. JASAT’ın titiz operasyonuyla yakalanan şüpheliler zararı karşılayarak serbest bırakıldı.
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.