© Haber Acıpayam 2022

Denizli ekibi, 30 Ağustos’u zeybek ile AKUT kırmızısını buluşturarak kutladı

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 30 Ağustos Büyük Taarruzun 100. Yılında, bu büyük bayramı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde AKUT Denizli ekibi, 10 kadın ve 16 erkek gönüllüsünün katılımı ile özel bir dans gösterisi ve video çekimi gerçekleştirdi.

Çekimleri Denizli’de bulunan milattan sonraki ilk yıllarda, büyüklüğünün 8-9 olduğu tahmin edilen depremler neticesinde tarihe kazınan ve kazı çalışmaları halen devam eden antik kentler Laodikya'da ve Hierapolis’te gerçekleştirilen özel dans gösterisi, en son Denizli’nin merkezi Çınar meydanında AKUT Denizli ekibi gönüllülerinin, AKUT kırmızıları içinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz ve atalarımıza saygı duruşu ile tamamlandı.

AKUT tarafından yapılan açıklamada, Ege Bölgesi’nin geleneksel halk dansı Zeybek ve AKUT kırmızısının bir araya geldiği bu özel video çalışmasıyla; AKUT ekiplerinin köklerine saygı ve sevgiyle bağlılığını sembolize etmek ve atalarımızdan bizlere armağan olan Zafer Bayramı'nı, yine atalarımızın mirası olan zeybek ile kutlamak olduğu vurgulandı.

AKUT Denizli ekip Lideri Cengizhan Öztürk, çocukluklarından beri tutkunu oldukları Zeybek’i, AKUT kırmızısıyla buluşturma fikrinin uzun süredir akıllarında olduğunu vurgulayarak; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bu görsel şölenle anmak bizim için gurur verici. Ayrıca bu dans gösterisi ve çekimleri, milattan sonraki ilk yıllarda, 8-9 büyüklüğünde olduğu tahmin depremlerle tarihe kazınan ve kazı çalışmaları halen devam eden antik kentler Laodikya ve Hierapolis’te yapmaktan ayrıca mutluluk duyduk. Memleketimiz için can kurtarmaya ve atalarımızdan yadigar değerlerimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.


Öztürk, başta emekleri geçen tüm AKUT gönüllüleri olmak üzere çalışmaya katkı sağlayanlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER