© Haber Acıpayam 2022

Denizli ihracatları yüzde 46,4 artışla rekor kırdı

 Hem Türkiye hem de DENİB ve Denizli ihracatlarında güçlü artışlar yaşandı. Türkiye Mart ayı ihracat rakamları açıklanarak, Mart ayında yüzde 42,2 artarak 18 milyar 985 milyon dolar oldu. Denizli ihracatı yüzde 46,4 artarak 351,4 milyon dolar olarak açıklandı.

Türkiye Mart ayı ihracat rakamları açıklandı. Türkiye’de Mart ayında yüzde 42,2 artarak 18 milyar 985 milyon dolar, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ihracatı Mart’ta yüzde 42,5 yükselişle 259 milyon dolar oldu. Denizli ihracatı yüzde 46,4 arttı ve 351,4 milyon dolar olarak kaydedildi. Böylelikle Türkiye, DENİB ve Denizli ihracatları rekor kırarak en yüksek aylık değerlerine ulaştı. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu tarafından yayımlanan açıklamada, ihracatın 10 aydır aralıksız olarak artıran ihracatçılara teşekkürlerini sunduğunu söyledi. Başkan Memişoğlu; “Bilindiği gibi geçtiğimiz sene Mart, Nisan ve Mayıs aylarında pandeminin ihracatımız üzerindeki etkisini yoğun bir şekilde hissetmiştik. Haziran 2020’de artış trendine başlayan ihracatımız, o günden bu yana hiç ara vermeden artışını sürdürdü ve bu seri 10’uncu aya taşınmış oldu. Mart ayında ihracat rakamlarımızdaki artış oranında elbette geçtiğimiz sene aynı dönemdeki ihracatımızın düşük olmasının baz etkisi bulunuyor. Ancak Mart 2021 ihracatımızı Mart 2019’un rakamlarıyla kıyasladığımızda da, ihracatımızda çift haneli bir yükselişin olduğunu görüyoruz” dedi.

“Rekor için teşekkürlerimizi sunuyoruz”
DENİB ve Denizli ihracatının geçtiğimiz ayı rekorla tamamlamasını çok iyi bulan Başkan Memişoğlu; “İhracatımızdaki olumlu seyri destekler nitelikte olduğunu söyleyebilirim. Devam eden pandemi sürecine rağmen ihracata ara vermeyen, ilimiz ekonomisine katkı sağlayan tüm ihracatçılarımızla gurur duyuyoruz, bu anlamlı rekor için teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İhracatta ilk 5 ülkede dikkat çekici artışlar yaşandı
Mart ayında ihracatımızda ilk sıralarda yer alan ülkelere gerçekleştirilen ihracatta dikkat çekici artışlar yaşandığını belirten Başkan Memişoğlu; “İhracatımızda zirvede bulunan İngiltere’ye olan ihracatımız yüzde 60 arttı ve 39 milyon dolar oldu. Benzer şekilde, Mart ayı ihracatımızda ikinci sıradaki ABD’ye ihracatımız yüzde 60 artışla 29 milyon dolar, Almanya’ya ihracatımız yüzde 48 artışla 29 milyon dolar, İtalya’ya ihracatımız yüzde 54 artışla 17 milyon dolar ve Fransa’ya ihracatımız yüzde 81 artışla 14 milyon dolar olarak kaydedildi. Yılın ilk çeyreğini geride bırakırken ihracatımızda güçlü yükselişlere şahit olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beklentilerimiz doğrultusunda gerçekleşen ilk 3 aylık ihracat performansımız, 2021’in kalan dönemi için de önemli sinyaller veriyor. Yıl boyunca ihracat hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyerek ilimiz ekonomisine olan katkımızı sürdürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER