Denizli-Navoi kardeşlik köprüsü kuruldu
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi ile Özbekistan Cumhuriyeti Navoi Bölgesi arasında imzalanan protokolle kardeşlik köprüsü kuruldu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Özbekistan Cumhuriyeti Navoi Bölgesi arasında ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, kültür, turizm, sanat, eğitim, spor gibi alanlarda işbirliği yapmak, ortak projeler geliştirmek ve bölgeler arası işbirliğini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir protokolü imzalandı.Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Özbekistan CumhuriyetiNavoiBölgesiValisi NormatTursunov, Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Oktay Mersin, yönetimi ve NavoiBölgesinden işadamları ile yöneticiler katıldı.NavoiBölgesi Valisi Tursunov kardeş ülke Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğuna vurgu yaptı. İki ülke arasındaki işbirliğinin artmaya ve güzelleşmeye devam ettiğini kaydeden NormatTursunov, Denizli ve Navoi Bölgesinin sosyal ve kültürel benzerliklerinden de bahsederek, iki bölgenin sanayilerinin zirvede ve çok gelişmiş olduğunu dile getirdi. Denizli’nin iş dünyasını ve yöneticilerini Navoi’ye davet eden, bu şekilde ilişkilerin daha da derinleşeceğini kaydeden Turnusov, işbirliğine destek veren herkese teşekkür etti.
Üreten şehir Denizli
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ise, her iki ülkenin Cumhurbaşkanları düzeyinde başlayan dostane ilişkileri devam ettirmeleri gerektiğini belirtti. Ziyaretin, Denizli ve Navoi arasındaki uzak kilometreleri azaltacağını ve iki bölge arasında kardeşlik köprüsü kurulacağını işaret eden Değirmenci, imzalanacak protokolün hemen hayata geçmesi için azami derecede gayret göstereceklerini söyledi.Denizli’nin üreten bir şehir olduğunu, sanayi, tarım ve turizmde Türkiye’nin önde gelen kentleri arasında yer aldığını belirten Değirmenci, “Denizli’nin ekonomik anlamda geldiği seviyeyi, tecrübelerini Navoi ile paylaşmak bizleri de mutlu eder. Ekonomik anlamda olduğu gibi dost ülke olmamız münasebetiyle özellikle kültürel anlamda da işbirliklerini artırmak isteriz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Denizli ve Navoi Bölgesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Daha sonra heyet 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’ndaki cam horoz heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.