Denizli Orman Bölge Müdürlüğü çatı tipi GES’de rekor kırdı
ACIPAYAMTürkiye’de çatı tipi GES projesini en fazla aileye ulaştıran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü oldu.
Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) verdiği Orman Köylüleri Kredi ve Destekleri ile gerçekleştirilen Türkiye’de Çatı Tipi GES projesi ile Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tüm Türkiye’de en fazla aileye ulaşan bölge müdürlüğü oldu. Bu çerçevede Orköy Daire Başkanı Mesut Güler ve beraberindeki heyet bölge müdürlüğünü ziyaret etti. Son yıllarda bölge müdürlüğü Orköy Kredileri ile yapılan Çatı Tipi GES projeleri yerinde incelendi. Acıpayam ilçesi Boğazdere Mahallesinde bulunan GES projeleri yerinde incelendi. Çatı Tipi GES projesi ile bölge müdürlüğünde bulunan orman mahallelerindeki 180 aileye kredi ve dış kaynaklı hibe desteği verildiğini açıkladı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak
Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.
Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu
Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu