© Haber Acıpayam 2022

Denizli OSB'de depremzedeler için tam teşekküllü çadırlar üretildi

Denizli'de DOSTEK öğretmen ve öğrencileri, imece usulü içinde soba, lavabo ve duş imkanı sağlayan çadırları üretip deprem bölgesine göndermeye başladı.

Depremden etkilenen şehirlere destek her geçen gün artarak devam ediyor. Bölgede faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Denizli Organize Sanayi Bölgesi, ilk günden bu yana seferber oldu. Bu çerçevede DOSTEK öğretmen ve öğrencileri, depremzedelerin en çok ihtiyaçlarından biri olan çadır üretmeye karar verdi. İmece usulü gece gündüz çadır dikmeye başlayan öğretmen ve öğrenciler, mobil tuvalet, soba ve duş prefabrikler ile çalışmayı ihtiyaçları tamamen karşılayacak şekilde sürdürdü. 3 tır dolusu tam donanımlı çadırlar Adıyaman ilinde depremzedeler için yola çıktı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Necip Filiz, çalışmaların süreceğini belirterek bir sonraki durağın Hatay olduğunu işaret etti.

“3 tırı da bu Cumartesi günü o bölgedeki Adıyaman'a sevk edeceğiz”
Sanayi Bakanlığı tarafından Adıyaman OSB ile kardeş protokolü imzaladıklarını anlatan Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Necip Filiz, "Biz ilk gün deprem olduğunda hemen organize sanayi bölgemize bağlı itfaiye ekiplerimizi, kaza kırım enkaz müdahale ekipmanları ile birlikte yola çıkardık. Ekip depremin olduğu günün sabahı oradalardı. Hemen 7 kişilik bir ekip müdahaleye başladılar. Bu süreçte ilk gün battaniye konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Bölge sanayicilerimiz hemen destek oldular. Ayni ve nakdi yardımlar yapan sanayicilerimizin katkılarıyla yaklaşık 100 bine yakın battaniye oraya sevkiyatı gerçekleştirdik. Daha sonra tabii süreç içerisinde kefen bezi defineleri için ihtiyaç oldu. Onunla ilgili bir çalışma yapılarak bir gönderim oldu Barınma ile ilgili orada destek olmak için ihtiyaç olduğu için 300 çadır, 300 soba, mobil tuvaleti, banyosu lavabosuyla dolu böyle bir 3 tırı da bu Cumartesi günü o bölgedeki Adıyaman'a sevk edeceğiz. Çünkü Denizli OSB ve Adıyaman OSB'nin bir kardeş protokolü var” dedi.

“Çadırların profil demir aksamını işletmemizde ürettik”
Bu önemli süreçte çalışmalara destek veren herkese teşekkür eden Başkan Vekili Necip Filiz, “Tabii bu çalışmalar devam ediyor. Çadırların profil demir aksamını işletmemizde ürettik. Sobalarında metal aksamın ile kaynaklarını burada yaptık. Çadırın üst bezlerini bizim Mesleki Eğitim Merkezimizde dikiş kursu verdiğimiz, dikiş makinalarımızla yaptık. DOSTEK Kolejindeki tekstil bölümündeki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hepsi süreci dahil oldular ve 2-3 gün içinde bu yüzlerce çadırın dikim işini gerçekleştirdiler. Hepsini bir inşallah bu hafta sonu sevk edeceğiz. Ben süreçte yer alan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, okul müdürümüze, mesleki eğitim merkezi müdürümüze ve bölge müdürümüze de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü

Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

TÜM HABERLER