© Haber Acıpayam 2022

Denizli SGK'da EYT yoğunluğu sürüyor

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik bekleyen Denizlililer, SGK İl Müdürlüğü önünde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Milyonların merakla beklediği düzenleme, Resmi Gazete'de de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi. EYT'den yaralanma hakkı kazanan Denizlili vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren başvuru işlemlerini yaptırmak için SGK'nın yolunu tuttu. Zaman zaman kuyruk yollara kadar taşarken, günler geçmesine rağmen kuyruk devam etti. Yoğunluğun devam edeceği ifade eden vatandaşlar, hayallerine kavuşacaklarını aktardı.

"Emekli olmama 13 sene var ama devletimiz sağ olsun EYT'den yararlandırdı"
Emekli olmanın mutluğunu kendisiyle birlikte emekli olmaya gelen kardeşiyle yaşayan Serap Yıldırım, "1997 yılında işe girdim, daha emekli olmama 13 sene var ama devletimiz sağ olsun EYT'den yararlandırdı. Bu saatten sonra emekliğin tadını çıkartacağız. Ablamla birlikte emekli olmaya geldik" diye konuştu.
Emekli olmasına uzun yıllar olmasına rağmen EYT sayesinde erken emekliliğe kavuştuğunu anlatan Sadegül Karınca ise, "Benim emekli olmama daha 10 yıl vardı. Erken bir mutluluk haberi geldi. Devletimiz sağ olsun. İnşallah güzel bir şekilde emekliliğin tadını çıkartacağız" dedi.

"EYT'nin çıkması çok iyi oldu"
Emekli olmak için sabah saatlerinde itibaren kızıyla birlikte sıra bekleyen Ramazan Tasa da, "EYT'nin çıkması çok iyi oldu. 1996 yılından bu yana çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti

Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.

Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı

Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.

Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek

Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.

Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.

Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları

Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.

TÜM HABERLER