© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de 10 bin aileye eğitim verildi

Milli Eğitim Bakanlığınca ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan ‘Aile okulu’ projesiyle bugüne kadar Denizli’de 10 binin üzerinde aileye eğitim verildi.

12 Ağustos 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle 81 ile yaygınlaştırılan proje ilimizde de 19 ilçede halk eğitimi merkezlerince uygulanmaya başladı. Aile Okulu projesi sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileleri çok yönlü olarak destekliyor. Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile okul bünyelerinde hafta içi ya da hafta sonu on ana başlıkta 44 saat olarak verilen eğitimlerle ailelerimizin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylece aile içi iletişim çok daha güçlü hale geliyor.

Merkezkefendi Gazi İlkokulu'nda Aile Okulu eğitimleri veren okul öğretmenlerinden Medine Demirkapı; “Bakanlığımız tarafından geliştirilen Aile Okulu projesi çerçevesinde eğitimler veriyoruz. Eğitimlere katılan velilerimizden çok olumlu dönüşler aldık. Eğitimlere katılım ve ilginin üst düzeyde devam ediyor" dedi.

Aile Okulu eğitimlerine katılan veliler ise hazırlanan proje için Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitimleri veren öğretmenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER