Denizli’de 813 hektarlık 24 adet bal ormanı arıcılara hizmet veriyor
ACIPAYAMTürkiye’de arıcılığın en fazla yapıldığı illerden biri olan Denizli’de, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan toplamda 813,73 hektarlık 24 adet bal ormanı, zengin flora çeşitliliğiyle arıcılara hizmet veriyor.
Dünyada arı kolonisi bakımından ikinci sırada bulunan Türkiye’de bal ormanlarının sayısı giderek artıyor. Arıcılar Birliği’ne kayıtlı 1150 arıcı ile ülkede arıcılığın en yaygın olduğu illerden biri olan Denizli’de, Acıpayam’da 1, Babadağ’da 2, Baklan’da 1, Bekilli’de 1, Beyağaç’ta 1, Buldan’da 1, Çal’da 1, Çameli’de 2, Çivril’de 4, Honaz’da 1, Merkez’de 1, ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan Uşak iline bağlı Banaz’da 2, Esme’de 1, Karahallı’da 1 ve Uşak Merkez’de 4 olmak üzere toplamdaı 24 adet bal ormanıyla 813,73 hektarlık alanda arıcılık faaliyetleri devam ediyor. Zengin flora çeşitliliği sağlayan bal ormanları, bal ve polen gibi arı ürünlerinin verimliliğini arttırırken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.