© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de berber ve kuaförler yaklaşık 2 ay sonra faaliyete başladı

Denizli’de yaklaşık 2 aydır kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları sabah saatleri ile bir bir açılmaya başladı. Tek kullanımlık havlu, traş örtüsü kullanma zorunluluğu yanı sıra sosyal mesafe korunarak, her müşteri ve çalışanda maske kullanım zorunluluğu getirildi.
Türkiye’de korona virüsün görülmesinin ardından ardı ardına tedbir genelgeleri yayınlandı. Tedbirler kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonları kapatıldı. Korona virüsün gün geçtikçe alınan tedbirler doğrultusunda iyileşmeler başlayınca faaliyeti durdurulan iş yerleri açılmaya başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde açılacağı kararlaştırılan salonlarda dezenfektan ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak bugün iş başı yaptılar. Sabah saatlerinde bir bir açılan dükkanlarda temizlik işlerinin ardından gerekli malzemeler hazırlandı. Maske ve dezenfektanların girişlerde gelecek olan müşterileri beklerken bekleme alanlarında sosyal mesafeyi korumak adına gerekli önlemlerin alınması dikkatlerden kaçmadı. Salonlara gönderilen genelgede hem müşteri hem de çalışanın maske takma zorunluluğu getirildi. Randevusuz müşteri alımı da yasaklandı. Koltuk sayısının ise yarısı kadar müşteri kabulü yapılabilecek.
Gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten işletme sahibi Huriye Bozdağ, “Dezenfektanlarımı hazırladık. Malzemelerimizin dezenfeksiyon işlemlerini yaptık. Salonumuzu bir hafta öncesinden detaylı bir şekilde temizledik. Bu şekilde müşterilerimize hazırlandık. Randevulu bir şekilde işlem yapıyoruz. Randevu almaya bir hafta öncesinden başladık. 8 tane koltuğumuz varsa yarısını doldurmamız gerekiyor. Yan yana oturmamak kaydıyla 4 tanesini doldurabiliriz. Çok fazla istek var, inşallah gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugünü baya yoğun bekliyoruz” dedi. Berberlerin açılmasını fırsat bilerek ilk randevu alan müşterilerden Melih Yumuk, “Halkın sağlığı açısından önemli adımlar atıldı. Alınan tedbirlerden memnunuz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

TÜM HABERLER