© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de bıçakçılık atölyesi için ilk adımlar atıldı

Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programına bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayacak olan Serinhisar Meslek Yüksek Okulu’nda bıçakçılık atölyesi kurulması için ilk adımlar atıldı.

Denizli’de Serinhisar MYO’da bıçakçılık atölyesi kurulması için toplantı gerçekleşti. Toplantıya Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, Yatağan Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Âlim Ayduran, Yatağan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Erkan Kaya, Bıçakçılık Kooperatifi Başkanı Yılmaz Başyeğit, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileri, Bursa’nın önde gelen firmalarından PİRGE’nin Sahibi Ömer Pirge ile Yatağanlı bıçakçı esnaflar katıldı.

Türkiye'de ilk ve tek olan bu bölümün örnek bir proje olarak sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, atölye kurulumunun sektör-okul işbirliği ile yapılmasının, sektörün ihtiyaç duyduğu aranan eleman ihtiyacını daha iyi karşılayacağını ifade etti. Toplantının devamında Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erol Büker bölüm tanıtımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Hedefler, atölye ihtiyaçları ve sektörden beklentiler ifade edildi. Toplantıda, katılımcılar tarafından atölyenin malzeme ihtiyaçlarının karşılanması hususunda iş birliğine gidilmesi kararı alınırken, toplantıya katılamayan bıçakçı esnafların da sürece dâhil edilerek, ileri bir tarihte yeniden toplantı gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER