Denizli’de devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor
ACIPAYAMDenizli’nin Çal ilçesinde meydana gelen orman yangınına havadan 1 yangın söndürme uçağı, 2 helikopter ile karadan ise çok sayıda ekiple müdahale devam ediyor.
Denizli’nin Çal ilçesi Belevi Mahallesi Balıkboğazı mevkiinde öğle saatlerinde başlayan orman yangınına ekiplerin cansiperane müdahalesi sürüyor. Ormanlık alana yakın olduğu öğrenilen ve makilik alanda başlayan yangına havadan 1 yangın söndürme uçağı, 2 yangın söndürme helikopteri ile müdahale ediliyor. Aynı zamanda karadan ise 11 arazöz, 2 iş makinesi, 13 ilk müdahale aracı ve 106 personel alevleri kontrol altına almak için mücadele veriyor. 37 dereceyi bulan sıcaklık ve düşük nem oranına rağmen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye devam ettiği öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Denizlili halterci Hakan Dağ Türkiye şampiyonu
Türkiye Halter Federasyonu’nun 2026 yılındaki ilk organizasyonu olan Bedensel Engelliler Büyükler Kulüpler ile Büyükler-Gençler Ferdî Türkiye Halter Şampiyonası’nda Denizli’yi temsil eden sporcu Hakan Dağ, 150 kilogram kaldırarak kendi sıkletinde Türkiye Şampiyonu olurken, aynı zamanda bu derecesiyle Türkiye Rekorunu da kırdı.
Keklik ve tavşan avı yasaklandı
Buldan Kara Avcılar Derneği, keklik ve yaban tavşanı avının 18 Ocak 2026 itibarıyla kapandığını duyurarak, sürdürülebilir yaban hayatı için vatandaşları yasa dışı avcılığa karşı duyarlı olmaya çağırısında bulundu.
Denizli Kayak Merkezi yeni sezona hazır
Ege Bölgesi’nde kış turizminin yükselen yıldızı Denizli Nikfer Kayak Merkezi ile kentin önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, yenilenen yüzleri ve kışa özel atmosferleriyle 17 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor.
Burun eti sorununa radyo frekansla etkili çözüm
Özel Denizli Tekden Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özer, Burun eti (konka) büyümesine bağlı nefes darlığı yaşayan hastalar için uygulanan radyo frekans yönteminin, kısa sürede tamamlanan ve günlük yaşama hızlı dönüş sağlayan etkili bir tedavi seçeneği sunduğunu belirtti.
Görme engelli bireyler bu kursta hem sosyalleşiyor hem de günlük hayatlarını kolaylaştırıyor
Altı Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi’nin girişimleriyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde görme engelli bireylere yönelik Beyaz Baston Kullanımı ve Bağımsız Hareket Kursu açıldı. Kurs, katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.
Yemek borusu kanseri olan hastaya cerrahi operasyonla yeni yemek borusu yapıldı
Yutma güçlüğü şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne başvuran 66 yaşındaki Şengül Korkmaz’a yemek borusu kanseri teşhisi konuldu. Yemek borusu alınan hastaya, midesinden yeni yemek borusu yapılarak sağlığına kavuşturuldu.