© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program

Denizli Valiliği ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program hazırladı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nce tertiplenen program Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Programa Denizli Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, yürütme kurulu üyeleri ile engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Burada engelliler adına basın açıklaması yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Zeybek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yalnız olmadıklarını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Zeybek, “İstatistiklere göre her 8 kişiden 1’i engellidir. Aileleri ve birlikte yaşadığı sosyal çevreyle beraber neredeyse toplumun yarısı engellilerle bir arada yaşamaktadır. Asıl engel insanlarımızın zihinlerindeki ön yargılardır. Toplumdaki her birey gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.  

 

Farkındalık yürüyüşü düzenlendi

 

Daha sonra katılımcıların beyaz güvercin uçurmasının ardından Denizli Valiliği önünden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu. Denizli Vosvos Kulübü'nün klasik araçlarıyla eşlik ettiği yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Engellilere yönelik eğitim veren okul öğrencileri mehteran, şarkı, dans ve halk oyunları gösterileri sundu. Vatandaşların ilgiyle izlediği programda öğrenciler muhteşem performansları ile ayakta alkışlanırken gösterileri büyük beğeni topladı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER