Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
ACIPAYAMDenizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Denizli'de zabıta ekiplerinin kaldırımlara ürün, tabela ve varil gibi geçişi önleyecek ya da zorlaştıracak eşyaların konulmamasına yönelik başlattığı denetimler devam ediyor. Denetimlerini Saraylar Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda sürdüren zabıta ekiplerinin daha önce uyardıkları bir ayakkabıcı esnafıyla karşı karşıya geldiği son denetimde tartışma çıktı. Burhan Yılmaz'a ait mağaza girişindeki basamağın yanındaki boşlukta sergilenen ayakkabılar, zabıta ekipleri tarafından toplandı. Ürünlerinin götürülmesini engellemeye çalışan işletmeci ile zabıta ekipleri arasında gergin anlar yaşandı.
Ürünlerinin kaldırımda geçişe engel olmadığını ve mağazanın merdivenin sınırında sergileme yapıldığını söyleyen işletmecinin tüm çabalarına rağmen zabıtalar tarafından toplanan ürünler kamyonete yüklenerek götürüldü. İşletmeci ile zabıtalar arasında yaşanan gergin anlar ve ürünlerin toplanarak götürüldüğü anlar, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Mallarına el konulan Burhan Yılmaz, "Bizim dükkânımızda alanımız küçük olduğu için kapının önüne ufak tefek mallar koyarak müşterinin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili daha önce uyarıda bulundular, mallarımızı toparladık. Yine de zabıta ekipleri bir anda gelip mallarımıza el koydu. O mallar bizim sermayemiz. Esnaf olarak zaten ekonomik sıkıntıdayız. Biz burada işletmecilik yapma, istihdam sağlama derdindeyiz. Belediye ile bu kaldırım işgali yüzünden hep karşı karşıya geliyoruz. Çok defa ceza yazdılar, ödediğimiz ceza parası kazandığımız paradan daha yüksek. Bununla ilgili gerekli başvurularda da bulunduk, 'Bize yardımcı olun, bir sınır koyun oraya geçmeyelim, vatandaşı rahatsız etmeyelim ve geçişi engellemeyelim' dedik ama bugüne kadar bir sonuç alamadık. Bir anda gelip mallarımıza el koyup gittiler. Mağaza merdiveni bize ait olduğu için üzerindeki mallara el koymuyorlar ama iki merdiven arasında kalan boş yere koyduğumuz mala el koyuyorlar. Oradan zaten geçiş olmuyor, merdivenler var. Sadece orada merdiven olmadığı için mi ürünlerimize el konuluyor. Bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.