© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de hurma yetiştirdi

İzmir’de yediği hurmaların çekirdeklerini Denizli’ye gömen kaplıca işletmecisi, oluşan fidanların bakımlarını yaparak hurma yetiştirmeye başladı.
Buldan’ın en verimli topraklarına sahip Yenicekent mahallesinde kaplıca işletmeciliği yapan Mustafa Başalı, 1979 yıllarında öğrencilik yaptığı İzmir’den severek yediği hurmaların çekirdeğini kaplıcanın bahçesine gömdü, fidanlar haline getirdi. Aradan geçen zaman içinde fidanları büyülterek bakımını gerçekleştiren Başalı, ardından hurmaların büyüdüğünü fark etti. Bakımın artmasının ardından daha da iyi hurma elde edeceklerini belirten Başalı, “İlerleyen zamanlarda fidanlar palmiye görünümünde oldu. Ama meyve vermiyordu. Ben hurma ağacının yanında bulunan bölümü yıktıktan sonra ağaç hava almaya başladığından olsa gerek meyve vermeye başladı. Hurma ağacının nasıl bakım yapılacağını bilmiyorum. Ama bakımı yapılsa daha çok ürün vereceği kanısındayım. Yenicekent mahallemizin ikliminin hurma yetiştirmeye uygun olduğunu gördüm. Değişik ürün yetiştirmeyi düşünenlere tavsiye ederim. Ben çekirdekten fidanlar yetiştirmeye devam edeceğim” dedi.

İlginizi Çekebilir

Vali Köşger, Acıpayam’da temaslarda bulundu

Acıpayam ilçesinde kamu hizmetlerinden eğitime, güvenlikten üretime kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaş odaklı hizmet anlayışının altını çizdi. Mahalle muhtarlarını uçbeyi olarak gördüğünü ifade eden Vali Köşger, "Mahallerimizdeki sorunları ilk siz tespit edip yetkili makamlara ileteceksiniz" talimatını verdi.

Yüzlerce sahte altın ile yakalandılar

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Denizli ili güzergahı kullanılarak çevre illere ve Denizli iline, yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılma yetkisi bulunan çeyrek altınların sahte olarak üretildiği ve sevk edileceği yönünde bilgiler eden ekipler tarafından düzenlenen operasyonda yüzlerce sahte altın bulunurken 2 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, Denizli için kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde uyarıda bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak

Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak.

Mantar aramak için çıktığı doğada maymun buldu

Denizli'de ormanda maymunla karşılaşan vatandaş, ekipler gelene kadar hayvanı oyalamaya çalıştığı anları kayıt altına aldı

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

TÜM HABERLER