© Haber Acıpayam 2022

Denizli'de kekik ve adaçayı üretimi yağışlardan olumsuz etkilendi

Denizli'de şiddetli dolu yağışı ve ardından yaşanan sel felaketinin bilançosu, suların çekilmesiyle daha net ortaya çıkmaya başladı. Meyve bahçeleri ve ekili arazilerinde rekolte ve kalite kaybına neden olan yağışlar, kentin önemli gelir kalemlerinden olan kekik ve adaçayı üretimini de olumsuz yönde etkiledi.

Denizli'de son dönemde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı, hasat sezonu için gün sayan üreticileri mağdur etti. Dolu yağışı kiraz, kayısı ve erik gibi olgunlaşma aşmasındaki meyveleri dalında vurdu; pamuk ve sebze tarları ise sular altında kaldı. Yeteri kadar güneş alamayan ürünler gelişmezken, hasada günler kalan buğdayda rekolte ve kalite kaybı yaşanmasından endişe edilmeye başlandı.

Kekik ve adaçayında hasarın boyutu büyük
Kekikte dünyanın yüzde 75'ini, Türkiye'nin ise yüzde 85'ini üreten bir merkez olan Denizli'de, sel felaketi kekik ve adaçayı üreticilerine de büyük kayıp yaşattı. Yoğun yağış nedeniyle tarlalar göle dönerken, dolu mahsulde kayba yol açtı. Yağışların ardından tarlalarına giden üreticiler, mahsullerinin halini görünce büyük üzüntü yaşadı. Önemli bir gelir kalemi olan kekik ve adaçayı üretimindeki kaybın belirlenmesi için hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Uzunpınar Mahallesi'nde kekik üretimi yapan Ali İhsan Kent, "Son dönemde yaşanan şiddetli yağışlar ve dolu, ürünlerimize büyük zarar verdi. Önceki günkü şiddetli yağışın ardından oluşan sel nedeniyle ekili arazilerimiz sular altında kaldı. Hem suların birikmesi hem de dolu zararı belimizi büktü" dedi.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER