© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de otomobil sayısı yüzde 2,9 arttı

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Denizli’de toplam araç sayısı 408 bin 648 iken 419 bin 831’e yükseldi. Bu kapsamda kentte otomobil sayısı yüzde 2,9 artış gösterdi.
TÜİK, 2019 Temmuz ayına oranla 2020 yılının aynı ayında Denizli’de araç sayılarına ilişkin verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre, kentte geçen yılın temmuz ayına göre toplam araç sayısı 408 bin 648 iken yüzde 2,7 artış göstererek 419 bin 831’e ulaştı. Ayrıca Denizli’de otomobil sayısı yüzde 2,9 artarak 202 bin 312’ye ulaştı. Bu kapsamda kentte, 202 bin 312 otomobil, 7 bin 212 adet minibüs, 3 bin 931 adet kamyonet, 12 bin 47 adet kamyon, 73 bin 624 adet motosiklet, 53 bin 556 adet traktör ve 939 adet özel amaçlı araç bulunuyor.
Öte yandan, Denizli’de 14 bin 610 aracın devri yapılırken bin 579 aracın trafiğe kaydı gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER