Denizli’de sağlık çalışanları ve vatandaşlar kan bağışında bulundu
ACIPAYAMDenizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyasında Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde kurulan Kızılay kan bağış noktalarında sağlık çalışanları ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.
Zaman zaman kan stoklarının azalması, kan bağışının az olması ve kanın sürekli ihtiyaç olmasından dolayı Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi tarafından ‘Şifa Veren Eller Kan Veriyor’ temalı kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyada Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde kurulan mobil kan alma noktalarında 2 gün boyunca sağlık çalışanları ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.
“Yapılan bir kan bağışı ile hayat kurtarabilirsiniz”
Kan bağışının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, bir ünite kan bağışı ile 3 kişinin hayatının kurtarılabileceğini söyledi. Kan bağışı konusunda örnek olmak amacıyla Denizli İl Sağlık Müdürlüğü olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Öztürk; “Türk Kızılayı Güney Ege Bölge Kan Merkezi yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Müdürlük olarak kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdik. Zaman zaman kan stoklarının azaldığını bildiğimiz için sağlık çalışanları olarak kan bağışında bulunmak ve örnek olmak istedik. Kan bağışı konusunda hepimizin özverili olması gerekmektedir. Çünkü vatandaşlarımıza bir ihtiyaç halinde Kızılay’ın kan stoklarının yeterli olması gerekir. Yine yapılan her bir kan bağışının hayat kurtaracağı da unutulmamalıdır. Biz sağlık çalışanları olarak belirli periyotlarla geçtiğimiz yıllarda da kan bağışı kampanyaları düzenlemiştik. Umarım vatandaşlarımız da her an kana ihtiyaç duyulabileceği düşüncesiyle daha duyarlı olurlar ve kan verme noktasında Kızılay’a destek olurlar. Düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamızda toplamda 80 ünite kan toplayarak ihtiyaç halinde 240 kişiye hayat olacak kan stoku temin edilmiş oldu. Kan bağışında bulunun tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.